изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:04 EEST
Жена уби и опожари бивш любовник - притеснявал я    
НовиниМлада жена и брат й убили в петък бившия й приятел, който я притеснявал след като били приключили връзката си. Двамата опожарили трупа и се прибрали по домовете си. Извършителите са задържани. В петък вечерта, в землището на с. Грамаде, екип от огнеборци открил в опожарен автомобил безжизненото тяло на мъж, съобщиха от МВР.

 При огледа пристигналите на място разследващи полицаи установили, че мъжът не е починал от възникналия пожар, а от огнестрелна рана в слепоочието.

Следите сочели, че след престъплението той бил качен в колата, която в последствие била подпалена. След изясняване на самоличността на жертвата – 46-годишен жител на Дупница, както и че лекият автомобил "Фолксваген Голф" е ползван от него, били предприети бързи оперативни действия по разкриването на неизвестните извършители.

В хода на разследването, за по-малко от една нощ, криминалистите попаднали в дирите на двамата извършители - 24-годишния Н. В. и сестра му З. А. (21 г.).

Според показания на много свидетели същата вечер тримата имали среща, качили се в колата и се отправили в неизвестна посока. По първоначални данни, в района на землището на с. Палатово, двамата роднини се нахвърлили на жертвата си. Престъплението е извършено с преработен газов пистолет. После те изхвърлили оръжието, качили безжизненото тяло в голфа, на черен път на територията на с. Грамаде опожарили автомобила и се прибрали по домовете си.

При проведените процесуално-следствени действия е открито оръжието, с което е нанесен фаталният изстрел. Н. В. и З. А. са задържани с полицейска заповед в рамките на 24 часа в РУП-Дупница. По думите им мотивът за извършеното престъпление бил, че мъжът продължавал да притеснява младата дама, независимо, че двамата били прекратили взаимоотношенията си преди година. По случая е образувано дознание, работата по документирането му продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.

С постановление на прокуратурата на двамата е наложена постоянна мярка за неотклонение в рамките на 72 часа.
www.dir.bg

 


Сходни връзки

Жена уби и опожари бивш любовник - притеснявал я | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди