изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:47 EET
Хилъри идва за шистовия газ    
Новини

Енергийната сигурност на България ще бъде сред ключовите теми, които държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън ще обсъди с българските си домакини при визитата й в София на 5 февруари.



Това съобщи говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд на редовния брифинг на ведомството в петък. В превод от дипломатическия език първата дама на US дипломацията очевидно идва за разговори на тема - шистов газ. Само преди седмица отрязахме “завинаги ” американската компания “Шеврон” от възможността да търси шистов газ у нас. А точно той е възможност за енергийна независимост на България. По думите на говорителката г-жа Клинтън пристига в Европа за три дни от 3 до 5 февруари, през които ще посети само Германия и България.

Хилъри ще участва в 48-ата Конференция по сигурността в Мюнхен, в рамките на която ще потвърди важността на трансатлантическите отношения и ще има срещи с много европейски лидери.

“След конференцията - на 5 февруари, г-жа Клинтън ще пристигне в София, където ще разговаря с високопоставени български политици”, обяви Нюланд. Сред темите ще са преходът към демокрация в Близкия изток, подкрепата за Афганистан, енергийната сигурност и двустранното ни сътрудничество в прилагането на международните закони.

По програма след визитата си у нас, която е първа за г-жа Клинтън като държавен секретар, тя ще отлети обратно за Вашингтон. Според първоначалната информация на “Труд” Хилъри се очакваше да пристигне в София още на 4 февруари. Посещението обаче ще бъде в само рамките на един ден.

Покана за посещението й бе отправена от външния министър Николай Младенов по време на първата им двустранна среща във Вашингтон през октомври 2010 г. http://www.trud.bg

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ

 


Сходни връзки

Хилъри идва за шистовия газ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди