изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:45 EET
Игнатов: Няма междусрочна почивка, но има 4 дни ваканция през февруари    
Образование

Няма да има междусрочна ваканция, но учениците ще са във ваканция на 23, 24, 25 и 26 февруари, както предвижда графикът за учебното време за 2011/2012 година. Училищни директори могат да обърнат учебните смени в последния ден на първия срок - 6 февруари. Това заяви пред журналисти министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов по повод на протести на родители и ученици, че няма да има поне един почивен ден между двата учебни срока, предаде БТА.



През настоящата учебна година първият учебен срок завършва на 6 февруари (понеделник), а от 7 февруари започва вторият учебен срок и няма предвидена междусрочна ваканция.

Новият график за тази учебна година включва повече ваканции през цялата година, като почти всеки месец учебното време се редува с ваканционни дни.

По повод на това, че вторият учебен срок ще започне във вторник на 7 февруари, министърът на образованието каза, че директорите на училищата, в които се учи на две смени, могат да обърнат смените от 6 февруари, за да не учат някои от учениците до късно в понеделник и от рано във вторник.

Сергей Игнатов заяви, че училищните директори не могат да дадат по един ден почивка между сроковете, защото ще се наруши заповедта за учебния график.

Игнатов припомни, че графикът на учебното време цяло лято е бил обсъждан с родителски организации, с ученици и с експерти, преди да бъде подписан от него.
"А сега чувам, че директори на училища и учители, предимно от Шумен, изведнъж се чудят, че така ще бъде, коментира министърът. Много лошо за тези директори, защото те трябва да си знаят графика, посочи той.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Игнатов: Няма междусрочна почивка, но има 4 дни ваканция през февруари | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Игнатов: Няма междусрочна почивка, но има 4 дни ваканция през февруари
Автор: Anonymous да 2012-01-30 @ 15:01 EET
Няма нужда министърът да обсъжда ваканциите с родителите. Да вземе да обсъди, до кога учителите ще получават незаслужено високи заплати  и до кога децата ще ходят на допълнителни частни уроци!? Стачкуваха учителите по време на тройната коалиция и сега взимат тихичко едни парички, от държавата, от уроци и  консултации....а децата все са неподготвени  и преписват на всички нива във всички класове!Нашите баби учителки, са вземали едни от най-ниските заплати, но децата тогава не преписваха и бяха подготвени! Сега учебниците сложни, учителите - песнопойки/влизат пеят урока и чао....деца/, програмите все по сложни и по-натоварени.Защо децата ходят на училище и учителите получават високи заплати като се налага да се посещават паралелни частни уроци? Да им плащат на учителите като на охранители, забавачки, присъствени лектори! Министърът да вземе да се позаинтересова какви учебници са предложили на децата и да обсъди този  материал с родителите и с академични умове! Да не би да не вижда,че материалът е сложен и не е съобразен с възрастта на децата?Да не би да не разбира министърът,че в сивия сектор на знанията учителката Х, препраща ученици за частни уроци при приятелка и колежка У/съществува една сива и неогласена учебна търговия с парите и времето на децата ни??Необходима е нова образователна концепция, задълбочен анализ и сериозно отношение за реформи, които ще осигурят възнаграждение на учителите/но заслужено/, ще осигурят подготовка на децата- поетапна и адекватна!! Сегашните условия са бледи опити  и комични етюди за постигане на ефективен резултат! Дано да дочакаме.......
Игнатов: Няма междусрочна почивка, но има 4 дни ваканция през февруари
Автор: Anonymous да 2012-01-30 @ 17:36 EET
Големите заплати на учителите са по 500 - 600 лева. Преподава се по един и същи начин на всички ученици, но се пита защо едни са отличници, а други - не? Който иска да учи, внимава в час и се старае, а който не иска и с фуния да му наливат в главата - все тая? Частни уроци има само по БЕЛ, математика и чужди езици, по останалите предмети - ядец! Стига сте плюли учителите, а се постарайте да бъдете добри родители.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди