изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:39 EEST
Плевнелиев пръв по рейтинг, дори без първа дама    
ОбществоПрез януари президентът Росен Плевнелиев е увеличил доверието към себе си в сравнение с периода преди изборите. Ако пък сега имаше парламентарен вот, в парламента би влязла партия на Меглена Кунева. Това сочат данните от социологическо изследване, направено между 14 и 18 януари сред 1218 души, съобщи директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов. Според него отсъствието на съпругата на Плевнелиев няма да му донесе негативи.


"Той става симпатичен на публиката с това, че упорито брани семейството си, включително съпругата си. Тя е с неподходящото поведение, но това не може да се отрази на г-н Плевнелиев. Негативите остават в нея, а хората си казват „Тази жена не го заслужава”, коментира социологът пред БНР.

Самият държавен глава заяви пред медиите, че никъде в конституцията няма изискване за първа дама. "Имам модерна жена, която ме подкрепя в нейното и в моето разбиране, че за българите е много по-добре да следят какво правят президентите и политиците, отколкото какви са тоалетите на първите дами", категоричен бе Плевнелиев.

И наистина - проучването регистрира голямо преместване напред на президентската институция, която през октомври е била на пето място, а сега изпреварва всички останали по доверие - 38.4 на сто. Росен Плевнелиев също е начело по рейтинг - 51.6 на сто, и оставя зад себе си дори еврокомисаря Кристалина Гергиева - с 50.8%. Очакванията към новия държавен глава са да е по-добър от предишния - 41.4 на сто, срещу 11 на сто, които смятат, че ще бъде по-лош президент от предшественика си.

Преди дни и друго социологическо изследване показа, че непосредствено след избирането си за президент Росен Плевнелиев е одобряван от 55 на сто от избирателите, докато Георги Първанов завършва втория си мандат с 45% одобрение.

Премиерът Бойко Борисов е трети с 48.9 на сто доверие.
Най-одобряваните министри пък продължават да бъдат Цветанов, Николай Младенов и Мирослав Найденов. Павлов смята, че скандалите около последните полицейски операции няма да повлияят съществено на рейтинга на вътрешния министър. Сред министрите с най-нисък рейтинг - над 60% недоверие, са Симеон Дянков, Тотю Младенов и Стефан Константинов,

"Водачи" в листата на политици с отрицателните рейтинги са Иван Костов, Яне Янев, Волен Сидеров и Ахмед Доган с над 80 на сто неодобрение.

Ако изборите бяха днес, в парламента със сигурност щяха да влязат ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и сдружението на Меглена Кунева "България на гражданите".
Засега Синята коалиция остава под бариерата, макар че е много близо до нея и има вероятност да "изплува", коментира Павлов, цитиран от БТА. Според изследването за ГЕРБ биха гласували 32.7 на сто, за левицата - 17.8 процента, за ДПС - 5.9 на сто, а за "България на гражданите" - 5.7 на сто.
По думите на Павлов бъдеща партия на Кунева би могла да конкурира ДПС като трета политическа сила.

Твърдо под бариерата с разлика под статистическата грешка остават "Атака" с 1.3 на сто и РЗС - с 0.3%. Юлий Павлов обясни спада в подкрепата за Волен Сидеров с конфликтите в партията. РЗС пък първоначално загубили симпатизантите си, които са против Бойко Борисов, а после и онези, които са го подкрепяли.


--------------------------------------------------------------------------------
Социолозите констатират регистрират голям спад в рейтинга на Българската православна църква, която досега оглавяваше класациите с около 45-47 процента доверие. Сега одобрението е паднало на 34.7 на сто, а съществено е пораснало недоверието, така че рейтингът е вече отрицателен. Рейтингът към Църквата е спаднал само заради позицията на Светия синод срещу ин витро процедурите и сурогатното майчинство, тъй като изследването е направено преди скандала с досиетата на митрополити. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Плевнелиев пръв по рейтинг, дори без първа дама | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Плевнелиев пръв по рейтинг, дори без първа дама
Автор: Anonymous да 2012-01-30 @ 21:06 EET
Ако беше с първата дама рейтингът щеше да бъде 99.9%

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди