изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:36 EET
Община Монтана получава археологически обект за развитие на културно-исторически туризъм    
Новини

Правителството предостави безвъзмездно на община Монтана античната и средновековна крепост „Калето”, която се намира в непосредствена близост до областния град. Решението на кабинета създава възможност местната власт да кандидатства за финансиране по проект за развитие на културно-историческия туризъм, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”.



 

Центърът за психологически изследвания получава безвъзмездно правото на собственост върху два етажа от сградата на ул. „Г. С. Раковски” №112 в София. Имотът, който е с площ 373,70 кв. м, до момента е управляван от областния управител на София. Центърът е национално представена организация на хора с увреждания и член на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

С друго решение Министерският съвет предостави на Агенцията по вписванията – Русе третия и петия етажи в сградата на ул. „Църковна независимост” №16 в града. По този начин се създават условия за обезпечаване на нормалната работа на регионалното звено на Агенцията. В същата сграда, но на шестия, седмия, осмия и деветия етажи, ще бъдат настанени областната дирекция „Земеделие”, областната дирекция на ДФ „Земеделие”, териториалните звена към изпълнителните агенции по лозата и виното и по рибарство и аквакултури.

Имотът е с отпаднала необходимост за НАП.

Между пет институции – министерствата на здравеопазването, на земеделието и храните, на вътрешните работи, на финансите и областния управител на Ямбол, беше разпределено управлението върху обекти и части от обекти – публична държавна собственост. Те представляват сградния фонд на ГКПП „Лесово-Хамзабейли” и се предоставят на ведомствата според възложените им функции по граничен контрол.

С две други решения имоти в Софийска и в Ямболска област бяха обявени за частна държавна собственост и бяха предоставени за управление на областните управители. Първият от имотите – поземлен терен от 15 дка, застроен с две полумасивни жилищни сгради, гараж и конюшня, се намира в землището на с. Комщица, община Годеч. Другият е дворно място от 970 кв. м и склад от 110 кв. м в с. Симеоново, община Тунджа. Имотите са с отпаднала необходимост за МВР.

 


Сходни връзки

Община Монтана получава археологически обект за развитие на културно-исторически туризъм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди