изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:32 EEST
Открива се процедура за предоставяне на концесия за добив на блатно кокиче    
Екология

Правителството прие решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия за добив на природно богатство, представляващо биологичен ресурс – уязвим растителен вид – блатно кокиче. Концесията ще се даде при условията на опазване и регулирано ползване от защитена местност „Блатото”, намираща се в землището на с. Палаузово, община Стралджа. Основната цел е привличането на частния бизнес за осъществяване на възстановителни, поддържащи и направляващи мерки и дейности, при условията на опазване и регулирано ползване, което осигурява поддържане на популацията на растителния вид ,,Блатно кокиче” (Leucojum aestivum L.).



 

Предлага се максималния срок на концесията да бъде 20 години с гратисен период до 10 години. Критерии при избора на концесионер ще бъдат: предложение за процент на концесионно плащане от реализираните приходи, срок за възстановяване на популацията, предложение за гратисен период и предложение за планирани допълнителни задачи за възстановяване, поддържане и опазване на популацията на блатното кокиче при режим и условия на регулирано ползване, извън задълженията по концесионния договор.

 


Сходни връзки

Открива се процедура за предоставяне на концесия за добив на блатно кокиче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди