изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:22 EEST
Правителството даде 12 разрешения за проучване на залежите от природни богатства    
Икономика

 

Правителството одобри издаването на 12 разрешения за проучване на залежите от природни богатства. Шест от разрешенията са за скалнооблицовъчни материали и две от тях ще бъдат издадени на „Стонекс Интернешънъл” ООД. Дружеството ще оперира в площите „Калоян” и „Асен”, разположени в общините Вълчи дол и Крумовград. Всяко от разрешенията е за 18 месеца. Общият размер на планираните инвестиции е 187 хил. лв., а стойността на мероприятията по опазване на околната среда – 19 хил. лв.



 

Другите разрешения за проучване на скалнооблицовъчни материали са за „Бул Стоун” ООД, „Дес-М” ЕООД, „Мемориал” ООД и ЕТ „СИСКА 83-Денислав Беличев”. Първите три са за по две години, а последното – за 18 месеца. Дружествата ще проучват площите „Горната нива” (община Ивайловград), „Раденка” (община Гърмен), „Дерето” (община Крумовград) и „Балъка” (община Ивайловград). Планираните инвестиции са за близо 100 хил. лв., а за екодейности ще бъдат заделени 10 хил. лв.

Разрешения за проучване на строителни материали за срок от шест месеца до две години получават „Хидрострой” АД, „Трон” ЕООД, „Пътинженеринг” АД, „Скални материали” АД и „Пи Ес Ай” АД. Те ще работят в площите „Бранище” (община Севлиево), „Мечта” (община Казанлък), „Козата” (община Червен бряг), „Иванковец” (община Сухиндол) и „Чатала” (община Нова Загора). В проучвателните дейности дружествата ще вложат минимум 188 хил. лв., а в екомероприятия – близо 20 хил. лв.

„Литос Комерс” ЕООД получи разрешение да проучва наличието на индустриални минерали в площта „Бабината поляна” край пловдивското с. Труд. За срока на разрешението – 18 месеца, дружеството е планирало инвестиции за 33 хил. лв. Три хиляди лева е стойността на дейностите, които ще бъдат извършени, по опазване на околната среда.

 


Сходни връзки

Правителството даде 12 разрешения за проучване на залежите от природни богатства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди