изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-20 @ 00:27 EEST
Одобрено е становище на България по преюдициално запитване пред Съда на ЕС    
Ред и сигурност

Правителството одобри позицията на България по дело С-550/11 на Съда на Европейския съюз, заведено във връзка с преюдициално запитване от Административния съд във Варна по висящо пред него дело със страни ЕТ „Пиги – П. Димова” – Добрич, и дирекция „Обжалване и управление на изпълнението” – Варна, при Централното управление на НАП. То е по повод искане за отмяна на ревизионен акт, издаден от териториалната дирекция на НАП – Варна, офис Силистра. 

Предмет на преюдициалното запитване е тълкуване на разпоредбата на чл. 185, §2 от Директива 2006/112/ЕО, свързана с корекции на правото на приспадане на данъчен кредит, с цел да не се допусне установяване на съдебна практика, противоречаща на правото на ЕС.

Конституирането на България в производството по това дело ще позволи на страната ни успешно да се включи в процеса на правораздаване, осъществяван от Съда на ЕС с оглед еднакво и точно прилагане на общностното право.

 


Сходни връзки

Одобрено е становище на България по преюдициално запитване пред Съда на ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди