изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:55 EEST
ЦЕНЗУРАТА СЕ ЗАВРЪЩА? ЗАЩО ЛИ?    
Новини Специализираният наказателен съд поиска да "редактира" медиите

От Специализирания наказателен съд поискаха да се запознават с материалите на медиите, които отразяват дейността му, още преди те да бъдат публикувани - за съгласуване.

От новата съдебна структура пожелаха още - "с оглед коректност и точност в комуникацията" - медиите да престанат да я наричат с други имена, освен официалното - Специализиран наказателен съд.

Популярното наименование Антимафия например не било коректно.

"Желаем да ни окажете съдействие относно получаване на обратна връзка за съгласуване точността на подадената от нас информация, изпращайки ни заглавия на статии и евентуални публикации, свързани със Специализирания наказателен съд, преди те да бъдат отпечатани", се казва в прессъобщението на съда.

По-късно от съда нюансираха посланието си.
"Трябва да имаме механизъм заглавията да казват това, което ние искаме. Искаме да сме сигурни, че работата ни се отразява точно. Това е молба, който иска да се съобрази", коментира пред "Капитал Daily" председателят на спецсъда Георги Ушев.

"Единствената цел на въпросното писмо е подобряване на комуникацията между съда и медиите.

Нито имаме желание, нито възможност да цензурираме вашите статии и не се съмняваме в обективното отразяване от ваша страна на подадената от съда информация", намериха за редно да уточнят във второ писмо от Специализирания съд.

"Наясно сме, че нямате задължение да ни изпращате съдържанието на статиите, които ще публикувате, нито ние имаме контрол върху този процес."

http://www.vesti.bg

СВОБОДА ПРЕЗ... РЕШЕТКИ

 


Сходни връзки

ЦЕНЗУРАТА СЕ ЗАВРЪЩА? ЗАЩО ЛИ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди