изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:36 EEST
КРИЗА Е: Яне Янев с 5000 лева заплата от партията    
Новини   Професия “партиен лидер” срещу 5000 лева заплата упражнява шефът на РЗС Яне Янев. Това става ясно от официално подадена по искане на вестника информация от централите на основните политически формации у нас. Въпросът към тях бе дали членове на партийните ръководства имат сключени договори и съответно получават постоянно възнаграждение от партийния бюджет. Яне Янев се оказа единственият щатен лидер. Той има сключен договор за управление и контрол с РЗС. Парите за заплатата му идват от държавната субсидия на партията. Отделно Янев получава заплата и като депутат, пише "24 часа"



“Тези средства позволяват да си покривам разходите, когато не съм на работа в Народното събрание”, напомни Янев дългия период на отсъствие от парламента по изборите миналата година. Тогава от депутатската си надница той вземал не повече от 350 лв.

“Така съвестта ми е 100% чиста и мога да съм напълно независим”, добави Янев. Решението да получава заплата от партията било гласувано от управителния партиен съвет на 1 януари 2011 г. То е уредено в Закона за юридическите лица с нестопанска цел и в Закона за задълженията и договорите.

Партийната заплата е надлежно обявена в имотната декларация на депутата. “Благодарен съм на УС, че ми гласува това доверие”, заяви Янев. На трудови договори към партията му работят още оргсекретарят Георги Стоянов и международният секретар Живко Темелков.

Двамата получават по 1100 лв. Срещу 500 се разписва пък шефът на младежката организация Жельо Желев. И тримата не са депутати. Лидерът на РЗС предостави исканата справка със средномесечните разходи на партията. И напомни, че води дела във Върховния административен съд за ощетяване на РЗС откъм държавна субсидия.

Причината тя да намалее през изминалата година бяха 5-имата депутати, които напуснаха групата и пренасочиха субсидията си. Според Янев обаче не е редно парламентарна сила като РЗС да взема 1 144 484 лева, а останалата извън парламента НДСВ например - повече.

Няма други депутати, които да получават заплата и от партийните си централи. Ръководни кадри обаче имат сключени договори. Най-често това са изцяло ангажирани с организационната и партийната дейност хора, които нямат друг доход.
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

КРИЗА Е: Яне Янев с 5000 лева заплата от партията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди