изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:30 EEST
СТУД И ВЯТЪР "ЗАКОТВИХА" КОБАРИ В МОРЕТО    
Новини12 кораба са "закотвени" в морето под нос Калиакра, научи НДТ в изчакване на по-добро време. В сряда на обяд температурата на носа стигна минус 11 градуса, но сутринта в 7 часа там бе измерен абсолютен рекорд за последните 100 години. Термометърът показа минус 15.4 градуса, сочат данните на метеоролозите. Справката им показва, че досега 1 февруари най-студен на носа е бил през 1954 г. - минус 15 градуса.

 Скоростта на вятъра в района на носа в сряда е била 14 м/сек., сочат още данните. В същото време в Добрич по данни на местната метеостанция сме били на малко над градус от регистрирането на нов отрицателен рекорд за 1 февруари. Дежурният синоптик съобщи, че сутринта в Добрич живакът е показвал минус 19 градуса, а до момента рекордът се държи от 1.02.1947 г. - минус 20.3 градуса. По обяд максималната температура в града е достигнала минус 12 градуса. За четвъртък синоптиците предвещаваха затопляне, като в града се очакваше минималните температури да са минус 15, а максималните да достигнат до минус 5 градуса.

От пресцентъра на Е.ОН съобщиха, че са отчели за периода 28-31 януари увеличение на потребената електроенергия в Североизточна България с 8,5 %, в сравнение със същия период на миналата година. Най-голямо увеличение на консумацията на електроенергия е наблюдавана в област Варна – 16.8 %, следвана от областите Шумен (9 %), Търговище (7,6 %), Разград (6,8 %), Габрово (6,2 %), Силистра (5,5 %). От компанията добавят, че най-интензивно е било потреблението на 31 януари, когато дружеството е доставило 28 715 MWh електроенергия в района, в който оперира. Отрицателните температурни през последните дни са причина за по-високи товари в сравнение и с потреблението по време на Коледните и Новогодишни празници, като ръстът е с 22 %. От дружеството уверяват, че електроразпределителната мрежа разполага с необходимия капацитет да понесе натоварването в резултат на завишеното потребление през зимните месеци.

На територията на област Добрич няма селища без ток.

Към 15.30 ч. по обобщената информация на Областния съвет за сигурност все още с намалено водоподаване бяха селата Ловчанци, Миладиновци, Врачанци и Малка Смолница. Причината е повреда в помпена станция село Долина, като екип на водното дружество е работил по отстраняване на аварията. От Областно пътно управление съобщаваха, че всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при тежки зимни условия, като продължаваше активно да се работи по почистването на третокласната  пътна мрежа. Отворен за движение към 15.00 часа бе пътя към село Дряновец - почистен, но трудно проходим. По направление с. Енево - с. Карапелит е изпратен роторен снегорин за почистване. Към 15.00 часа вчера не бе все още отворен пътят за с. Ново Ботево, с. Соколник, с. Енево - с. Карапелит. По тази причина не е доставен хляб в селата Соколник и с. Ново Ботево, съобщаваха от Областния съвет за сигурност. Оттам добавяха още, че на територията на община Шабла - с. Горичане - пътят е разчистен, но е трудно проходим. Температурата след обяд бе минус 15ºС, вятър северен 5м/сек. НДТ

 


Сходни връзки

СТУД И ВЯТЪР "ЗАКОТВИХА" КОБАРИ В МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди