изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:21 EET
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристигна в София    
Новини София. Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристигна в София, предаде БНТ. По програма Клинтън трябва да остане тук пет часа. Това е пето посещение на американски държавен секретар в страната ни. Самолетът й по програма трябваше да кацне в 12.00 часа, но закъсня с 45 минути.

Предстоят й важни срещи у нас.
 
 
Родена 26 октомври 1947  (1947-10-26) (на 64 г.)
Парк Ридж, Илинойс, САЩ
Съпруг Бил Клинтън
Полит. партия демократическа партия (САЩ)
Религия методистка
Alma mater Йейлски университет - право

HRCsignature2.svg

 
Хилъри Клинтън (на английски: Hillary Clinton) е американски политик, 67-ия и настоящ държавен секретар на САЩ в администрацията на президента Барак Обама, бивш сенатор от щата Ню Йорк в Сената на САЩ и съпруга на 42-ия президент на САЩ Бил Клинтън.
Първа дама на САЩ в периода 1993 – 2001 година.
 
В писмо и видео-обръщение на своя сайт сенатор Хилъри Клинтън обявява, че ще се състезава за номинацията на Демократическата партия на следващите президентски избори в САЩ през 2008 г. Тя прави това с думите "Участвам, за да победя".
На първичните избори, тя се състезава за номинацията на Демократическата партия на САЩ, като неин основен конкурент се явява сенаторът от Илинойс Барак Обама. След „супер вторника“ - 5 февруари 2008, в който 24 щата гласуват за делегати, Хилари спечелва праймърите в 9 щата, които ù дават 832 делегата. Обама спечелва праймърите в 14, но по-малки щата, което му дава 821 делегата.
Хилъри Клинтън губи надпреварата с Обама, който впоследствие е избран за президент на САЩ, през ноември 2008 година. Впоследствие тя зяема поста на външен министър в правителството на Обама.
 

Личен сайт на Хилъри Клинтън

http://bg.wikipedia.org

 


Сходни връзки

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристигна в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди