изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:21 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 06.02.2012    
Времето  Под влияние на средиземноморски циклон у нас се създава много сложна, зимна метеорологична обстановка. През следващото денонощие ще вали – в северозападната половина от страната сняг, а в югоизточната – дъжд. Главно в Североизточна България има условия за поледици. Вятърът ще се ориентира от североизток и постепенно ще се усилва, особено в Източна България, където скоростта му ще достигне до 15-18 м/сек, а в пулсации и повече.

Минималните температурите ще бъдат от минус 7° в северозападните райони, до около плюс 2° в югоизточните и в крайните югозападни райони, а максималните – от минус 6° в Северозападна България до около 6° в Югоизточна България и към Петрич и Сандански. За района на София минимална температура около минус 6°, максимална около минус 3°. През нощта срещу вторник от юг валежите ще се активизират и почти навсякъде ще са от сняг; обстановката ще се усложнява още от североизточния вятър, който ще е причина за снежните виелици и навяванията. През предстоящата нощ значителни ще бъдат валежите на места в Източна България (10-15 л/кв.м) и отново Рило-Родопската област (30-50л/кв.м), а утре през деня в Западна България, предимно между 10 и 20 л/кв.м, а в Родопите – отново над 50 л/кв.м. В ниската част на Родопите снеготопенето ще продължи, в съчетание с интензивните валежи от дъжд, там ще има разливи и заливания.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – ще започне да се понижава.

 

В планините много ветровито – с бурен и временно ураганен юг-югоизточен вятър, който постепенно през деня ще се ориентира от изток. Ще вали сняг и видимостта ще бъде силно намалена, както от снеговалежът така и от облачността. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, а на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Валежите временно ще спрат, но до края на деня отново ще завали дъжд. Постепенно през деня вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили до 10-15 м/сек. Максимални температури от 4 до 7 градуса. Температурата на морската вода е от 1° по северното, до 3° по южното ни крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с тенденция на усилване.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 3–9 февруари 2012 г.

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ 

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 06.02.2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди