изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:35 EET
Затворихме границата с Румъния заради снега    
Новини

От 18.00 часа в неделя са затворени всички ГКПП с Румъния заради снеговалежа до второ нареждане. Очаква се това да продължи и в понеделник, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференция в Агенция „Пътна инфраструктура”, съобщи„Фокус”. Тя апелира към пътуващите да спазват всички предписания и да са добре оборудвани, а при възможност – да отложат пътуването си.



Ситуацията в страната днес е тежка поради валежи на сняг, дъжд, свлачища и лавини. Бедствено положение е обявено в общините Златоград и Неделино. В резултат на обилните валежи има свличания на земни маси и затваряне на пътища от пътната мрежа. Откъснат е републиканският път Неделно – Златоград, заради срутване на голяма подпорна стена.

Код „оранжев” ще бъде в сила в понеделник в цяла Западна България, за територията на останалата част от страната ще бъде обявен „жълт” код. Очакванията са до сряда включително силните снеговалежи, снегонавяванията и ниските температури да продължат. Това ще бъде предпоставка за заледяване на пътни участъци в Западна България и на територията на цялата страна, каза министърът.

Очаква се във вторник да е най-усложнена обстановката с обилни валежи от 15 мм на час, особено в районите на Видин, Смолян, Кърджали, Софийска област. Видин е критична област в момента – с обилни снеговалежи, заледени пътни участъци, навявания, много затворени участъци от третокласната пътна мрежа. Ситуацията в Смолян продължава да бъде сериозна, има валежи от дъжд, довели до заледяване на участъци, има преливане на реки. Прелели реки има и в област Кърджали, голяма част от третокласните пътища не са обработени, тъй като са залети с вода, съобщи министърът.

В Кюстендил започва спад на температурата и заледяване. Аварирал ТИР с цистерна има в област Разград.

Най-сериозни са глобите за снегопочистващи фирми в област Пловдив – над 140 000 лева за месеците ноември и декември, посочи Павлова. Следват ги фирми, чистещи в района на областите Перник и Ямбол.

Държавната „Автомагистрали” ще бъде глобена за почистването на АМ „Тракия” и АМ „Хемус” с около 40 000 лева. Павлова каза, че за чистенето в района на област Перник вероятно ще има глоби и за януари.

Министърът отново призова водачите да спазват ограниченията и даде примери със случаите от днес.
Шофьор на ТИР закъса, беше изваден встрани, другите водачи тръгнаха, спазвайки всички ограничения, обаче той не спази забраната, не си сложи вериги, тръгна и се стигна до саморазправа – останалите шофьори на ТИР-ове излязоха, щеше да стане много сериозна обстановка, обадиха се да помагаме, да не стане бой, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Затворихме границата с Румъния заради снега | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди