изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:32 EEST
ВСИЧКО ОКОЛО ТРАГЕДИЯТА СЪС СКЪСАНАТА СТЕНА НА ЯЗОВИР ИВАНОВО. СКЪСА СЕ ЯЗОВИРНАТА СЕЛА И ПРИ С. ЕЛЕНА, ХАСКОВСКО    
Новини

ВСИЧКО ОКОЛО ТРАГЕДИЯТА СЪС СКЪСАНАТА СТЕНА НА ЯЗОВИР ИВАНОВО.

ВИДЕО ЗА ТРАГЕДИЯТА В СЛ БИСЕР.  ПЪРВИ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА



 

Девети труп изплува от водата убиец

Загиналите от наводненията в Югоизточна България вече са девет. Информацията за последния изваден от водите труп излезе преди броени минути.

Преди това четирима мъже станаха жертва на наводненията в харманлийските села Бисер и Лешниково. Трима от тях са от Бисер и са на възраст между 60 и 90 години. Предполага се, че по време на преливната вълна те са спели и не са разбрали какво се случва, съобщи кметицата на село Бисер Златка Вълкова.

73-годишен мъж е получил удар в харманлийското село Лешниково при вида на давещите се животни в двора му.

По последни данни има двама загинали в харманлийското село Иваново. По непотвърдена информация те са били пометени от приливната вълна. На моста към Маджарово са намерили смъртта си двама души, които са се преобърнали с джип. До момента липсват подробности за инцидента.

По нареждане на премиера Бойко Борисов в четири области са свикани антикризисни щабове. 

http://www.blitz.bg

Прокуратурата започва разследване за трагедията в Бисер

Районна прокуратура Харманли започна досъдебно производство по чл. 335 ал.2 вр. ал.1 НК във връзка със скъсването на стената на язовир "Иваново", вследствие на което бе наводнено с. Бисер, а няколко човека изгубиха живота си. Това съобщиха от институцията. С оглед обществената значимост на досъдебното производство, то е взето на специален надзор от Окръжна прокуратура Хасково. Фактическата и правна сложност на случая, са повод разследването да бъде възложено на екип от следователи. При разследването, което продължава и в момента, ще се установяват причините за наводнението, както и евентуалната отговорност на лица, които по закон следва да упражняват контрол и надзор над безопасното ползване на язовира.  http://www.cross.bg/

 

Осем загинаха заради наводненията в Хасковско.

Министерски съвет ще вземе решение да помогне на пострадалите при наводненията в Хасковска област, каза премиерът Бойко Борисов, който посети залятото от язовир с. Бисер. Осем загинаха заради наводненията в Хасковско.

Бисер бе наводнено, след като стената на яз. "Иваново" се скъса сутринта. Армията се включи в спасителните операции, изпратени бяха и хеликоптери от авиобаза Крумово. Над 50 души бяха евакуирани.
По-рано стана ясно, че 12 души от Бисер са в болница с измръзвания.

Повече от пет са вече жертвите от наводненията в Хасковска област, обясни премиерът пред журналисти на Летище Пловдив, цитиран от "Фокус".
Смъртните случаи в Хасковско са осем - четирима са загинали в с. Бисер, двама са били в завлечен от водите автомобил до с.Иваняне и двама - в друга кола, отнесена от водата край с.Бориславци, съобщиха от МВР.

"Всички хора, чиито къщи са наводнени, или са изгубили животни в бедствието, ще бъдат обезщетени. Сега най-важното е да осигурим храна и подслон на хората, чиито жилища са най-силно пострадали от наводненията", каза премиерът. С Борисов в Бисер бяха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който ръководи спасителните действия, и земеделският министър Мирослав Найденов.

Премиерът каза, че първоначално е имало спор дали военни хеликоптери могат да кацат на заледени терени. Според инструкциите това не е разрешено, но премиерът е поел отговорността и е разпоредил хеликоптери от авиобазата в „Крумово” да летят.

Според генерал Златко Златев, командир на 24-а авиобаза „Крумово”, при бедствия това е необходимо, въпреки разпоредбите. Именно поради това премиерът е летял сам в хеликоптера, за да докаже, че не е опасно „Кугър”-ите да летят и кацат в тези райони и да оказват помощ.
По-рано той обясни, че "Кугър"-ите не са пригодени са такива условия и може да паднат.

Комисия, ръководена от Цветанов ще остане в района, за да установи щетите, причинени от водната стихия. Задействан е Националният план за защита при наводнения за областите Хасково, Смолян, Кърджали и Стара Загора.

Екип на Българския червен кръст (БЧК) с храна, минерална вода и най-необходими неща за най-нуждаещите се, се е отправил към мястото, където са настанени евакуираните от харманлийското село Бисер. В последните часове обаче е изгубена телефонната връзка с екипа, каза пред “Фокус” Христо Григоров, председателят на БЧК.

Екипи от Агенцията за социално подпомагане ще бъдат изпратени спешно в бедстващите райони от община Харманли, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. Всички пострадали от наводнението в с. Бисер, община Хармани ще бъдат подпомогнати с еднократна помощ в максималния размер 325 лв., отпусната от дирекция „Социално подпомагне” – Харманли. Тя ще бъде част от мерките за преодоляване на щетите от бедствието.

Кой стопанисва яз. "Иваново"

Започва разследване, за да се установи чий е язовир "Иваново", предаде Дарик радио. На място пристигна и прокурор от Хасковска окръжна прокуратура, който да прецени дали да бъде образувано досъдебно производство по случая.
Язовирът е на територията на военния полигон "Корен".
Министерството на отбраната (МО) не е собственик на яз. "Иваново", съобщиха от ведомството. Оттам обясняват, че той не е предоставян за управление на министерството. През 2003 г. от общинска служба по земеделие и гори е издадена скица, според която язовирът е собственост на община Харманли и граничи с терен на военното министерство. По тази скица е издаден и акт за публична държавна собственост, който потвърждава, че язовир "Иваново" не е собственост на МО.

Отговорността за поддръжката на язовира е изцяло на общината, съобщи по-рано изпълнителният директор на дружеството с държавно участие "Напоителни системи" ЕАД Георги Харизанов.

http://dnes.dir.bg

 Шеста жертва в село Бисер!
Вече шест са жертвите на наводнението в харманлийското село Бисер, което тази сутрин беше залято от 3-метрова вълна, след като се скъса стена на язовир "Иваново". Десет души все още се издирват.

Хеликоптери и водолази бяха включени в спасителните акции в селото. В операцията се включиха и екипи на горските служби с високопроходима техника. Мобилизирани са също областните и общински земеделски служби, както и ветеринарните власти. Военни от Крумово и Стара Загора също помагат в акциите.

40 души са извадени от наводнените къщи, каза за "Хоризонт" кметът на Харманли Михаил Лисков. Те са в сравнително добро състояние. Част от тях са потърсили Бърза помощ, каза той.

Спасителните екипи вече са обходили всички къщи в залятото от приливна вълна село Бисер, съобщи комисар Николай Вълчев - началник на хасковската пожарна.

Водата е на височината на едноетажна къща. До повечето места достъпът е само с лодки. Засега не е потвърдено колко са загиналите, но има жертви. За съжаление, не на всички успяхме да помогнем.

http://www.blitz.bg/

В авиобаза „Крумово” са се завърнали два хеликоптера от бедстващото село Бисер

06 февруари 2012 | 14:48 | Агенция "Фокус"
Пловдив. В авиобаза „Крумово” са се завърнали два хеликоптера от бедстващото село Бисер. Това съобщи за Радио „Фокус”-Пловдив полковник Златко Златев, командир на 24-а авиобаза „Крумово”. Хеликоптерът с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Цветан Цветанов и министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов не е отпътувал от село Бисер към Пловдив. Днес от авиобаза „Крумово” няма да бъдат изпращани повече хеликоптери към бедстващото село Бисер.
Цветана ТОНЧЕВА

 Откриха телата на четири жертви на пороя  

Три са откритите жертви досега на пороя в село Бисер. Това съобщи кметицата на селото Златка Ангелова.
Спасителните екипи засега са само от едната страна на моста, който е разрушен и все още не може да се премине по него. Спасителната операция в района се ръководи от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов по разпореждане на премиер Бойко Борисов.

Както БЛИЦ съобщи, сутринта 73-годишен мъж от харманлийското село Лешниково получи инфаркт, виждайки как водата залива обора му и домашните му животни се давят.

Към 12 часа селото вече е достъпно, спасителните екипи продължават работата си, а в региона са спасени над 50 души.

Управата на селото и местните хора обаче нямат връзка с трима от възрастните му жители, които са неподвижни, а къщите им са били сред залетите от придошлата вода. Имаме подозрения, но няма доказателства за загинали, уточни областният управител Узунова.

Спасени са двамата мъже, които прекараха близо шест часа върху колата си до село Стойково, която беше достигната от придошлата вода на главен път Е-80. Двамата вече са в болница в Хасково, където получават нужната им помощ, обясни областният управител. По думите й пострадалите са спасени благодарение на намесата на правителството и лично на премиера Бойко Борисов.

За момента няма точна информация за броя на засегнатите къщи в село Бисер, нито за бедстващите там хора.

Стената на язовир "Иваново" се е скъсала между 7 и 8 ч. тази сутрин. Малко след 10 ч. от базата в Крумово са излетели дежурните хеликоптери на спасителите, в които има по четирима души екипаж и по двама спасители. Към селата Стойково, Родопи и Бисер е изпратен и хеликоптер Ми-17, който военните използват често при спасителни операции. http://www.blitz.bg

Жители на харманлийското село Бисер се издирват след наводнението

06 февруари 2012 | 12:58 | Агенция "Фокус"
 
Харманли. Жители на харманлийското село Бисер се издирват след наводнението. Това съобщи за Агенция „Фокус” кметът на община Харманли Михаил Лисков. Вследствие на бедствието има разрушени къщи и хора, които към момента са в неизвестност. Кметът посочи, че броят на издирваните не е голям. Направен е оглед на повечето къщи в селото. Всички хора, които са били в тях, са спасени. Огледът продължава.

ПЪРВИ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА

DNE.BG Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group

 Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group 8  Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group 7 Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group 6

 Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group 4 Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group 5 Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group 9

Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group 2 Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group Ужасът край Харманли в снимки Снимка: Impact Press Group 3

ПЪРВО ВИДЕО ЗА ТРАГЕДИЯТА В С. БИСЕР


ПАНИКА В СЕЛО БИСЕР - ХАРМАНЛИЙСКО. ПО БТВ ХОРАТА ПЛАЧАТ, ЧЕ СЕ ДАВЯТ.

Вижте язовир Иваново

ПАНИКА В СЕЛО БИСЕР - ХАРМАНЛИЙСКИ. ПО БТВ ХОРАТА ПЛАЧАТ, ЧЕ СЕ ДАВЯТ.

По телефона хора, покачени на последния етаж плачеха и молеха за помощ. Има преливна вълна над 3 м. Очакт втора и много издавени.

Язовир Иваново. Намира се до село Иваново, след
Харманли, на 50-тина км. от Димитровград.

9.14 Водата се е задържала на ниво втори етаж. Хората са по покривите. Къщите са строени с кирпич и градоред. Реката влачи огромни дървета. Според жител по телефона се е успокоила и не се качва нивото. Имало е първа голяма приливна вълна, последвана от други. Към селото отиват хеликоптери и екипи с лодки.

Язовир наводни село, военните спасяват хората

Харманлийското село Бисер е наводнено, след като стената на язовир "Иваново" се скъса.

Това съобщи за БТА областният управител на Хасково Ирена Узунова. Положението е бедствено. 

Подготвяме военните, които да се включат в отводняването, добави тя.

Почти 90% от от селото е залято.
Водата е заляла първите етажи на къщите, предаде bTV. 

На места в селото дълбочината на водата е 2,5 метра, съобщиха от "Гражданска защита". 

Хората са паникьосани и притеснени. Много от тях не са успели да напуснат домовете си.

Властите посъветваха хората да се качат на най-високото възможно място,  да запазят спокойствие и да изчакат помощ.

Предстои евакуация с лодки и хеликоптери на Военновъздушните сили.

http://dnes.dir.bg 

9.23 ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ХОРАТА ПО ПОРЕЧИЕТО ДА ИЗЛЯЗАТ ПО ВИСОКИТЕ МЕСТА.

 

Създава се организация за оказване помощ на населението в харманлийското село Бисер

06 февруари 2012 | 09:24 | Агенция "Фокус"
Начало / Полиция
Харманли. Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението в харманлийското село Бисер, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тази сутрин е получен сигнал, че прелива микроязовир в района на село Бисер, община Харманли. По първоначална информация водата е стигнала селото и има наводнени къщи. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” пътуват към мястото на инцидента. Съветът към местните жители е при възможност да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност.
Между селата Стойково и Брягово, обл. Хасково се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип.
 
Хеликоптер от авиобаза „Крумово” ще бъде изпратен в харманлийското село Бисер
06 февруари 2012 | 09:30 | Агенция "Фокус"
Начало / Полиция
Харманли. Хеликоптер от авиобаза „Крумово” ще бъде изпратен в харманлийското село Бисер. Това съобщиха от Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Около 8.30 часа тази сутрин е получен сигнал, че прелива микроязовир в селото. Първите два екипа на пожарната са пристигнали вече на място. Пътуват още екипи. Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението и с лодки. Ще се изпрати цялата налична техника.
Между селата Стойково и Брягово, област Хасково, се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип.
 
Главен комисар Николай Николов: До момента няма данни за загинали хора в с. Бисер
06 февруари 2012 | 09:45 | Агенция "Фокус"
Начало / Полиция
София. До момента няма данни за загинали хора в с. Бисер, община Харманли, съобщи за Радио Фокус директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов. Той уточни, че наводнението е вследствие на изтекли сериозни количества води от микроязовира в с. Иваново. „До момента не разполагаме с информация за загинали хора в селото. За съжаление обаче на места в селото има повече от два метра вода.” Главен комисар Николов апелира жителите да запазят спокойствие, по максимално бърз начин да се качат на най-високата част на къщата, а ако могат и най-високата част на селото. Главен комисар Николов допълни, че в селото вече има два екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението”. Всички налични средства на МВР – лодки, високопроходими автомобили, пътуват за мястото, допълни главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.
 
Хеликоптер спасява село Бисер 
Местните жители да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност
6 февруари 2012, 09:40
  
Хеликоптер от авиобаза „Крумово” ще бъде изпратен в харманлийското село Бисер. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Първите два екипа на пожарната са пристигнали вече на място. Пътуват още екипи. Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението и с лодки. Ще се изпрати цялата налична техника.

Съветът към местните жители е при възможност да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност.

Между селата Стойково и Брягово, област Хасково се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип. http://www.blitz.bg
 
Нивото на водата в харманлийското село Бисер достига на места около 2 метра
06 февруари 2012 | 10:04 | Агенция "Фокус"
Харманли. Първите екипи на ГД „Пожарна безопасност защита на населението" са в село Бисер, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Водата от преливащия микроязовир е заляла голяма част от къщите в село Бисер. Първите два екипа на ГДПБЗН са в селото. Дадени са указания на хората да заемат високите части на къщи и други обществени сгради. На места нивото на водата достига около 2 метра. До момента няма данни за хора, пострадали от водната стихия.
Въведен е "Планът за защита на населението при бедствия". Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението. Силите на МВР са насочени към района на наводнението, привлечени са допълнителни екипи от областните дирекции в Пловдив, Стара Загора и Бургас. Изпратена е необходимата налична техника – високопроходими автомобили, лодки и други средства. В акцията ще се включат и военни части. Изпращат се два хеликоптера от авиобаза Крумово.
 
10.20 ч. БОРИСОВ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ
 
Проблем с техниката хеликоптерите са почти негодни за такъв полет. Все пак се прави опит с риск за живота на летците - не бива да летят над 60 м , за да не се заледят витлата и паднат. Борисов лети към с. Бисер. Организираха е техника и екипи.
 
Шок! Втори язовирна стена се скъса!
6 февруари 2012, 11:15 Хасково, България
 
Втора язовирна стена се скъса в Хасковско. Водата от водоема от село Елена заплашва с пореден потоп селата в района.
Хората очакват още по – висока приливна вълна от тази, която рано сутринта заля селата Лешниково и Бисер, предаде БНР.

Като причина за това се посочват обилните дъждове.

Село Елена е разположено в южната част на местността "Хухла" в най-североизточния дял на Родопа планина. Намира се на 20 км от Харманли и 28 км. от Хасково.
 
 
Водната стихия взе втора жертва в Хасковско!
 
Водната стихия взе втора жертва в Хасковско. 73-годишен мъж от харманлийското село Лешниково е получил инфаркт, минути след скъсването на стената на язовир “Иваново”.
Когато мъжът видял, че водата залива обора му и домашните му животни се удавили, той получил сърдечен удар и починал веднага. Това съобщи пред БЛИЦ кметският наместник на Лешниково Милена Павлова.

Тя допълни, че положението в населеното място е по-трагично от това в Бисер. “Лешниково се намира по-нагоре по течението на река Бисерска. Първо ние бяхме наводнени. След като водата мина покрай нас и заля и село Бисер, тя се върна с още по – голяма сила”, обясни Милена Павлова.  Приливната вълна била над 3 метра. Павлова обясни, че допреди минути всички къщи са били под вода.

Язовирната стена се е скъсала към 8,30 часа тази сутрин. Минути по-късно водата заляла всичко по пътя си.

В село Лешниково живеят около 82 души. Къщите обаче са над 100. Жители на селото разказаха пред БЛИЦ, че по река Бисерска е имало изграден бент. Той обаче бил разрушен преди време от строителни фирми, които добивали пясък.

Йордан Стоименов
 
Преливащ язовир заля цяло село, хората се качват по покривите
 

Mикроязовир прелива в района на село Бисер, община Харманли, съобщиха от МВР. 

На място вече са пристигнали екипи на „Гражданска защита" и „Пожарна безопасност и защита на населението". Хеликоптери от авиобаза „Крумово" също ще бъдат включени в евакуацията на жителите на с. Бисер. Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване на помощ на населението.

Съветът към местните жители е при възможност да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност.

Нивото на водата, която е заляла пътното платно, се е повишило рязко между селата Стойково и Брягово, област Хасково. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова съобщи в ефира на Би Ти Ви, че преливащият язовир е язовир "Иваново". Приливната вълна е била над три метра и е потопила под вода село Бисер. Едноетажните къщи са напълно наводнени.

"Нивото на водата се покачва. Сега не е толкова бързо. Ние сме на втория етаж на къщата ни и водата вече влиза там. Виждам, че всички къщи около нас са наводнени. На покрива на съседната къща има качени малки деца", разказа семейство от селото.

"Качили сме се на най-високия етаж на къщата. Не знаем какво става със съседите. Виждаме само как плуват животни, коли... Ние сме наистина обречени! Казаха ми, че Гражданска защита знае за случилото се, но тук не сме само ние. В селото има около 1000 човека. Вълната прелива. Вече е на втория етаж! Нямаме изход", разказа жителка на бедстващото село в телефонно включване в сутрешния блок на БНТ.

Други жители на селото обясниха, че много от къщите са керпичени и се надяват да издържат на водата възможно най-дълго. В коритото на реката водата към момента е буйна и носи огромни дървета, но в селото се е поуспокоила.

Под вода на места са целите първи етажи на къщите, разказа Живко Касабов от харманлийската "Гражданска защита". По думите му мостът над реката е висок 5 метра и вече не се вижда от водната стихия.

90-годишен мъж от село Бисер е в неизвестност след придошлата триметрова вълна. Възрастният човек живее сам. Вероятно се е удавил, предположи кметът на селото Златка Вълкова.

Много къщи са паднали, водата е подкопала основите им. Пострадали от срутванията няма до момента.

Най-пострадали са къщите, намиращи се в близост до реката, обясни госпожа Вълкова. Тя каза, че от другата страна на моста на селото, който изцяло е под водата и е затлачен с наноси от дървета, се намират спасителните екипи от пожарната.

Все още няма информация дали хеликоптерът от база "Крумово" е пристигнал. "Опитваме се да дадем кураж на хората", каза кметът.

Министър-председателят Бойко Борисов пътува към селото, съобщиха от правителствената информационна служба. По-късно стана ясно, че той не е успял да излети.

"Господ да ни пази, дано да стигнем село Бисер", каза премиерът Бойко Борисов пред БНТ.

"Рискът да паднат хеликоптерите, като излетят, е много голям", каза премиерът и добави: "Поехме риска, хеликоптерите ще летят по ниското на река Марица. Проблемът е, че и най-скъпата техника, която държавата е взела, няма охранителни системи на витлата и те не могат да прелетят през облаците".

Борисов добави, че е изпратил техника на колела, но за съжаление скоростта не може да бъде пределна, тъй като и пътищата са залети от придошлата вода. Самият Борисов е трябвало да стигне до бедстващото село, но хеликоптерът, с който е трябвало да излети, не е могъл да пробие плътната облачност.

"Имаме пряка връзка с летците, които ни съобщават докъде са стигнали, какво виждат и дали могат да кацнат. 60 метра са облаците, минусова е температурата, а рискът за летците е много голям", добави премиерът.

Той възнегодува, че в този сняг и лед закупените хеликоптери не могат да стигнат до мястото, където бедстват хората.

"Такива хеликоптери са платили, над половин милиард сме дали за хеликоптери, които могат да летят само над пустинята и само лятно време да ходим до морето с тях", каза Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че се полагат всички усилия, събран е целият наличен състав, за да бъдат спасени хората от наводненото село.

http://www.trud.bg

Язовир "Иваново" се спукал още през 2006-а
6 февруари 2012, 11:39  Хасково, България

Язовир "Иваново", който днес преля и водите му потопиха няколко хасковски села, е бил пропукан още през 2006 година. Неразбирателство между военното министерство и общинската управа обаче забавило ремонта, за да се стигне до днешната фатална сутрин, при която към 11,00 часа са загинали двама жители на селата Бисер и Лешниково.

"Проблемът съществува отдавна. Нямаше да се стигне до трагедията, ако общината и военното министерство се бяха споразумели за собствеността на съоръжението. Пропукването е отпреди 6 години. Оттогава вървят преписки между властите в Харманли, областния управител на Хасково и военното министерство. Заради неизяснената собственост обаче пропуканата язовирна стена така и не беше поправена", предаде кореспондентката на БНР в региона.

Според нея в село Бисер вече се виждат 5 напълно разрушени от водната стихия къщи. Рухнали са и няколко неустойчиви постройки. /БЛИЦ

 
 
 
 


Сходни връзки

ВСИЧКО ОКОЛО ТРАГЕДИЯТА СЪС СКЪСАНАТА СТЕНА НА ЯЗОВИР ИВАНОВО. СКЪСА СЕ ЯЗОВИРНАТА СЕЛА И ПРИ С. ЕЛЕНА, ХАСКОВСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди