изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:14 EET
Окръжен съд – Добрич, отложи дело срещу 32-годишен от с. Ломница, за да организира защитата си    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, отложи наказателното дело срещу 32-годишния Недко Хр. М. от с. Ломница, за да му даде възможност да организира защитата си. Подсъдимият се яви в съдебната зала днес без ангажиран адвокат.



Окръжна прокуратура – Добрич, е повдигнала срещу Недко М. обвинение за това, че 16.09.2011  г. в гр. Добрич е дал подкуп в размер на 62 лв. на две длъжностни лица, които заемат отговорно служебно положение – полицейски орган – старши полицаи – охрана на обществения ред при Първо РУ „Полиция” – гр. Добрич, за да не извършат действия по служба – съставяне на акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Срещу 32-годишният е предявено и второ обвинение в това, че на 16.09.2011 г. в гр. Добрич по ул. „Княз Дондуков” в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, издадено от Началника на Сектор „ПП-КАТ” – гр. Добрич, и влязло в сила на 13.10.2010 г. за същото деяние, управлявал лек автомобил „АУДИ 80” без свидетелство за управление.

В обвинителния акт е посочено, че на 16.09.2011 г. полицейски патрул с трима служители на реда се намирал по ул. „Княз Дондуков” и около 10,20 ч. спрели за проверка автомобила на Недко М. Поискали документите му за проверка и установили, че водачът не притежава свидетелство за управление на моторно-превозно средство. Недко М. представил само лична карта и документи за регистрация на колата. Служителите на реда повикали автопатрул, за да бъде съставен акт за административно нарушение на 32-годишния. Един от пристигналите полицаи му обяснил реда и го извикал до полицейския автомобил, на който предната дясна врата била отворена.  

Недко М. заявил, че вече е осъждан за същото престъпление и поискал да оправят проблема по друг начин като „почерпи”. Той извадил банкноти от портфейла си и ги хвърлил на пода пред предна дясна седалка на полицейския автомобил. По-късно било установено, че банкнотите са общо 62 лв.

Служителите на реда поставили белезници на водача и извикали оперативно-следствена група на местопроишествието.

Недко М. е безработен, семеен. Той е осъждан 14 пъти с влезли в сила присъди за различни престъпления. Последното е бил наказан през 2011 г. за шофиране без свидетелство за управление с 6 месеца лишаване от свобода при строг първоначален режим.

Делото срещу него ще продължи на 05.03.2012 г. 

06.02.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, отложи дело срещу 32-годишен от с. Ломница, за да организира защитата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди