изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:11 EEST
Окръжен съд – Добрич, разглежда дело за опит за изнасилване на 79-годишна жена    
Здраве

Окръжен съд – Добрич, даде ход на наказателното дело срещу 41-годишния Емил М. Анг. от Добрич. Той е подсъдим по обвинение в това, че на 02/03.05.2011 г. в гр. Добрич, е направил опит да се съвкупи със 79-годишна жена от Добрич, като я принудил към това със сила, като деянието представлява особено тежък случай, извършено е повторно и е останало недовършено поради независещи от дееца причини.



Според обвинителния акт вечерта на 02.05.2011 г. Емил Анг. се черпил с приятели, а малко след 00 часа на 03.05.2011 г. отишъл до дома на пострадалата. Той  почукал на вратата й, а след като никой не му отворил, започнал да чука по прозорчето на къщичката й. Стопанката станала от леглото си и като се припознала в мъжа, отворила вратата. Подсъдимият има физическо увреждане, затова по неговите знаци и нечленоразделни звуци, и от портмонето, което й показал, жената помислила, че иска пари. Тя му казала, че няма пари. Тогава подсъдимият се нахвърлил върху нея и я съборил навътре в стаята. След това метнал върху главата й якето си, вдигнал я и я хвърлил върху леглото. Мъжът изгасил всички лампи и телевизора, свалил панталона си и се опитал да изнасили възрастната жена. Тя се съпротивлявала, успяла да махне якето от главата си и да го удари с бастуна си. Насилието върху нея продължило, като пострадалата се съпротивлявала и му казвала да се махне. Около 2 часа някой извикал отвън и подсъдимият се облякъл и си тръгнал. Възрастната жена викала за помощ, но никой не я чул и тя дочакала утрото седнала на леглото при светната крушка. Така я намерил съсед, на когото разказала за случилото се. Той повикал други съседи, които съобщили в полицията. Изготвената й приживе съдебно-медицинска експертиза е установила множество драскотини по лицето и наранявания по тялото

На 04.05.2011 г. сутринта пострадалата била открита мъртва у дома си. Съдебно-медицинската експертиза на трупа й е показала, че причина за смъртта е руптура на миокардата, довела до тампонада на сърцето.

Днес Окръжен съд – Добрич, разпита 12 свидетели и изслуша обясненията на Емил Анг. Той признава, че е бил при пострадалата, но отрича да е правил опит да я изнасили. Поради съмнения за лъжесвидетелстване на свидетел, съдът разпореди копие от протокола от съдебното заседание да бъде изпратено на прокуратурата.

Делото ще продължи на 13.02.2012 г. с разпит на вещите лица, изготвили три съдебно-медицински експертизи и експертиза на ДНК.

Емил Анг. няма образование и не е семеен. Той е осъждан за блудствени действия с непълнолетна. По време на деянието е търпял наложената му от Районен съд – Добрич, присъда пробация за срок от 3 години.  

07.02.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд          



 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разглежда дело за опит за изнасилване на 79-годишна жена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди