изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:13 EEST
Румъния с нов премиер    
По света

Тази вечер се очаква да бъде обявен състава на новото румънско правителство, след като вчера премиерът Емил Бок подаде оставка. Вече е известен новият министър председател - досегашният шеф на румънското разузнаване Михай Ръзван Унгуряну. Предполага се, че ще има сериозно подмладяване на кабинета. Самият Унгуряну е на 43 години, вероятният финансов министър е на 31.



Днес новият премиер Михай Ръзван Унгуряну провежда консултации с партиите от управляващата коалиция, които обявяват пред него предложенията си за нови министри. Премиерът ще обяви състава на правителството по-късно тази вечер, но в медиите вече изтекоха най-вероятните кандидат-министри.

Прави впечатление, че като цяло се запазва балансът между различните партии в коалицията, което е особено важно в месеците преди изборите.
Управляващата партия лансира няколко нови имена на млади свои членове.
Най-оспорвано продължава да бъде името на самия премиер. Коментира се, че изборът на човек, идващ пряко от разузнаването, е странен в период на икономическа криза и дори опасен за демокрацията в предизборен период. Самият Унгуряну се представи като реформатор и гарантира приемственост в управлението.

Михай Ръзван Унгуряну, премиер на Румъния:
- Имам опит в институции, които, по време на моя мандат, се модернизираха и станаха ефикасни - министерството на външните работи и Службата за външно разузнаване. Възнамерявам да използвам този опит в управлението... Реформите ще продължат.

Утре се очаква новото румънско правителство да мине успешно през вота в парламента, където управляващите имат мнозинство. http://bnt.bg

 


Сходни връзки

Румъния с нов премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди