изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:06 EEST
МЗХ въвежда работно време с променливи граници    
Земеделие

С промени в Устройствения си правилник Министерството на земеделието и храните (МЗХ) въвежда работно време с променливи граници. То ще бъде между 7.30 ч. и 18.30 ч., с почивка от 30 минути и с период на задължително присъствие от 10.00 ч. до 16.00 ч. С промените в Устройствения правилник на МЗХ и в постановлението за неговото приемане се извършва намаление на щатната численост на Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол с три щатни бройки, които преминават към МЗХ. Прецизират се и отделни функции на дирекции с цел подобряване организацията на работата в министерството.



 

 Занапред дейността на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще се подпомага не от един, а от двама негови заместници. Това предвиждат одобрените от правителството промени в Устройствения правилник на агенцията. С приетото постановление са направени изменения в структурата, с оглед оптимизиране дейността на агенцията за постигане на основните цели, заложени в Общата политика по рибарство.

Кабинетът прие и постановление, с което институтите по почвознание „Никола Пушкаров”, по мелиорации и механизация и по защита на растенията се преобразуват в Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров” със седалище в София. Закрива се Институтът за информационно осигуряване на системата, като неговите функции ще преминат в Централно управление на Селскостопанската академия. Постановлението предвижда съкращаване на 221 щатни бройки от системата на ССА, което е 8% от настоящата численост на персонала й.

Извършените промени са в изпълнение на плана на правителството за оптимизация на държавната администрация.

 


Сходни връзки

МЗХ въвежда работно време с променливи граници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди