изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:02 EEST
Правителството плаща 24 млн. лв. за „Водното огледало” в Кърджали    
Екология

Правителството предостави по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството 23 918 009,90 лв. за изплащане на задълженията по проекта „Укрепване на бреговете на р. Арда в района на гр. Кърджали”. Със средствата ще се покрие задължение за периода от 2007 г. до средата на 2009 г. за строителството на т. нар. „Водно огледало”. Изпълнител на обекта е ДЗЗД Обединение „Арда Кърджали”.



 

Извършването на плащане в момента е наложително с оглед ограничаване на загуба за държавния бюджет в размер на лихвата, която продължава да се начислява върху дължимата сума.

Правителственото постановление предвижда вицепремиерът и министър на финансите и министърът на регионалното развитие и благоустройството да проведат преговори с оглед постигане на споразумение за уреждане на задължението за лихва. Това е продиктувано от обстоятелството, че средствата, осигурени от държавния бюджет, са недостатъчни за изплащане на целия дълг в размер на 29 917 580,88 лв. В допълнение следва да се отчита и фактът, че при прегледа на поетите ангажименти и в рамките на одобрените бюджетни разходи за 2012 г. на МРРБ, не е възможно да бъде осигурен необходимият финансов ресурс за изплащане на дължимата лихва.

 


Сходни връзки

Правителството плаща 24 млн. лв. за „Водното огледало” в Кърджали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди