изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:51 EET
Опашки от коли към София, румънци на протест в Бяла    
Новини
Километрични опашки от ТИР-ове и леки автомобили се извиха в Русе край хижа "Приста" на изхода за София. Превозните средства се спират от полицейски патрули, тъй като пътят Русе - Бяла е затворен.


Част от тежкотоварните автомобили се пренасочват към съседните паркинги, където да изчакат пускането на движението. Струпването е само в посока Бяла, тъй като автомобилен трафик към Русе няма, съобщи БГНЕС.

Блокираните край Бяла автобуси с румънци, които пътуват от Атина за Букурещ, са под грижите на БЧК, откъдето са им раздали вода и топли напитки. Чужденците обаче са се изнервили от дългото близо 20 часа чакане в снега и са блокирали за кратко кръговото кръстовище край Бяла. На мястото бе изпратена допълнителна полицейска сила, но до сериозни стълкновения не се стигна.  

Пътищата в Русенско продължават да бъдат затворени. Движението по ГКПП "Дунав мост" е спряно.
Това съобщи областният управител на Русе Стефко Бурджиев, цитиран от БТА. По думите му към момента няма закъсали автомобили и бедстващи хора. Три села са без ток в областта.

До полунощ снегопочистващите машини работеха, но заради силния вятър чистенето беше преустановено, тъй като роторните снегорини не можеха да виждат пътя от снежната виелица. Два от тях дори закъсаха, обясни директорът на областното пътно управление Минчо Минчев.

По негова информация късно снощи автомобил с трима души е тръгнал, въпреки забраната и прегражденията, по пътя Две могили - Иваново и е закъсал в преспите. Шофьорът на една от машините го е видял и е предложил да помогне, но пътниците отказали. По-късно те решили да се върнат пеша обратно в Две могили. Единият от тях е премръзнал и се е наложило линейка да го откара в русенската болница към 1,30 часа.

"Ситуацията е много тежка. Призовавам всички шофьори да не тръгват на път, ако не е крайно наложително", обясни Минчев и допълни, че на места преспите са над 4 метра. По думите му от 6 часа тази сутрин роторните снегорини се опитват да пробият пътищата от Русе за Бяла и за Разград.

Скоростта на вятъра е намаляла до 12 метра в секунда. Температурата на въздуха е минус 13,1 градуса, информираха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град. http://rousse.dir.bg
 


Сходни връзки

Опашки от коли към София, румънци на протест в Бяла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди