изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:21 EET
България на гражданите за доклада на ЕК: Най-негативният!    
ПолитикаСофия /КРОСС/ Откакто страната ни е член на Европейския съюз това е най-негативният доклад, който сме получавали. Това се казва в позицията на сдружение „България на гражданите” и г-жа Меглена Кунева по повод доклада на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка. Всичко това се случва на фона на неспиращото самохвалство на управляващите.

 Основните критики са за липса на воля за борба с престъпността и справяне с корупцията. Този път управляващите трудно ще успеят да припишат всичко на съдебната система. В доклада ясно се сочат техните отговорности.

За първи път Комисията препоръчва цялостна реформа на Висшия съдебен съвет (ВСС) и прокуратурата без досегашната политическа намеса, посочват още в позицията си от движението. Докладът отчита, че държавни институции (и в частност Министерство на вътрешните работи, което е призвано да следи за спазването на законите) системно заобикалят реда за осъществяване на обществените поръчки.  

Подчертава се, че няма желание от страна на управляващите за изграждане на единна информационна система за борба с престъпността.  

За първи път се акцентира върху честността на изборите. В доклада се сочи, че купуването на гласове и прозрачността на финансирането на партиите е ясен белег за нежеланието и неспособността на управляващите да се „преборят с организираната престъпност и корупцията“. Брюксел ни казва онова, което всички знаем: управлаващите в България не искат промяна.

От „България на гражданите“ призовават управляващите от ГЕРБ да спрат с постоянните оправдания, да признаят съществуващите проблеми и да намерят поне малко смелост за истински промени.

 


Сходни връзки

България на гражданите за доклада на ЕК: Най-негативният! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди