изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:14 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.02.2012    
Времето Днес времето ще бъде студено. Облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна преди обяд. В югоизточните райони все още ще превалява слаб сняг. На отделни места в Дунавската равнина ще има мъгла, която по течението на река Дунав ще бъде по-трайна и там дневните температурите ще останат много ниски. В Източна България ще духа предимно умерен север-североизточен вятър.

Максимални температури в Северна България между минус 16 и 13°, в местата с трайна мъгла и по-ниски, в Южна между минус 10 и минус 5°, по долното течение на река Струма – минус 4 - минус 2°. В София около минус 9°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

Над планините ще има предимно значителна облачност. Вятърът ще отслабне, и по билата и върховете ще се ориентира от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 13°, а на 2000 метра – около минус 15°. В планините снежната покривка е много дебела и ПСС предупреждава, че тя е нестабилна и навята на преспи и има много голяма лавинна опасност.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Преди обяд, главно по южното крайбрежие все още ще превалява слаб сняг. Вятърът чувствително ще отслабне, но ще се задържи умерен, в пулсации до 14-16 м/сек, от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2°. Температурата на морската вода е от 1° по северното, до 3° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Дежурен синоптик: Христо Христов

Оранжев код в 17 области

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ 

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.02.2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди