изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:54 EEST
ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ: Американски банки ще върнат до 40 млрд. долара на собствениците на ипотеки    
По света Американските регулатори се готвят да обявят споразумение на обща стойност до $ 39.5 млрд., съобщи в. Finacial times, позовавайки се на свои източници. То ще засегне петте водещи банки, които са вършили системно злоупотреби със собствениците на ипотеки, като са ги товарили с по-големи вноски от договореното.


Според предложеното споразумение Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citigroup и Ally Financial ще бъдат принудени да подобрят ипотечните си процедури, да намалят размера на заемите на собствениците на ипотеки и месечните им вноски в почти всичките 50 щата на страната. Освен това ще трябва да върнат около $ 4.2 млрд. в брой на около 750 хил. пострадали от тези действия собственици на жилища.

В замяна на това американските регулаторище ще обещаят да не преследват и завеждат съдебни искове срещу тези банки по проблемните ипотеки.

Сделката ще представлява най-голямото споразумение между държавата и даден сектор, след тази с производителите на цигари. Първоначално няколко щата започнаха да разследват петте банки след доклади, че финансовите институции са използвали фалшиви документи и са превишавали правата си, когато се е стигало вземане на домовете на провинилите се кредитополучатели. Малко след това се включи и администрацията на Обама, а очакванията са около 1 млн. собственици на ипотеки да се възползват от сделката.

Мнозина икономически анализатори смятат, че сделката представлява най-добрата възможност за администрацията на Обама да помогне на изпадналите в затруднение кредитополучатели, на фона на стагнация в имотния сектор в годината на президентските избори. Освен това споразумението ще даде възможност на администрацията да твърди, че държи банките, отговорни за неправомерните им действия.

В същото време, освобождаване на банките от бъдещи правни искове ще им даде възможност да сведат до минимум свързаните с ипотечните задължения - страхове, които накараха инвеститорите да продават банковите акции миналата година.

Банките и федералните служби засега се въздържат да коментират споразумението. Предстоят още такива споразумения, твърди представител на регулаторите. В САЩ около 11 млн. кредитополучатели дължат повече от $ 700 млрд. по ипотеките си, което е значително повече от стойността им. Цените на жилищата, които спадат трета година, се очаква да вървят надолу и през тази година. http://www.capital.bg
     


    Сходни връзки

    ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ: Американски банки ще върнат до 40 млрд. долара на собствениците на ипотеки | 0 брой коментари | Регистрация
    Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

    Stats
     Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
     Всички права запазени.
    Powered By Geeklog 
    Страницата е генерирана за 0.11 секунди