изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:11 EET
Българските евродепутати - социалисти ще гласуват против АКТА    
Европейски съюз

Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент няма да подкрепи споразумението АКТА и ще отстоява политическите и гражданските свободи на интернет потребителите.Европейският парламент ще се произнесе по споразумението през юни, но обсъжданията в Групата на Социалистите и Демократите вече започнаха. По време на дискусиите българските евродепутати социалисти заеха позиция в защита на европейските граждани, които протестират в цяла Европа.



 

Кристиан Вигенин отбеляза, че именно в настоящите условията на социален разпад, липса на перспектива за реализация и висока безработица, едно от малкото места, където младите хора се чувстват свободни и равноправни, е интернет. Неясно решените правни въпроси в споразумението и различния начин, по който може да бъдат приложени застрашават свободата и личното пространство на десетки милиони интернет потребители. „Влязох в диалог с някои от тях и мога да ви уверя, че това не са пирати или престъпница, а в преобладаващата си част  будни млади хора, които искат да запазят личната си неприкосновеност”, коментира Евгени Кирилов.

Членовете на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент са за спазване на закона, включително и за защитата на авторските права, но смятат, че споразумението не бива да бъде прието, тъй като текстовете, свързани с ролята на интернет доставчиците са твърде неясни и оставят въпросителни относно прилагането на разпоредбите.

Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент ще огласи официалната си позиция по АКТА по време на пленарната сесия в Страсбург следващата седмица.

 

 

 

10.02. 2012г.                                Ръководител на Пресцентъра

Гр. София                                                                 Жанет Пашалиева

 

СВОБОДА ПРЕЗ... РЕШЕТКИ

 


Сходни връзки

Българските евродепутати - социалисти ще гласуват против АКТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди