изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:16 EEST
Масов протест срещу АСТА в България    
Общество

Протести срещу споразумението АСТА, което ограничава свободата в интернет ще има в 17 български града. Шествието в столицата започва от пилоните на НДК в 11,00 ч и ще стигне пред парламента.




Bългарите излизат на масов протест срещу скандалното споразумение АСТА, което сериозно ограничава правата и личната свобода в интернет.

След масови протести в редица европейски страни, днес и България се очаква да даде ясен знак, че е срещу търговското споразумение, което на 26 януари бе подписано от 22 страни от ЕС, между които и България.

Протестите ще бъдат в 17 български града.

Протестното шествие в столицата е започва в 11,00 ч от пилоните на НДК и ще мине по булевард "Витоша" – булевард "Тодор Александров" – площад "Независимост" – булевард "Цар Освободител" и ще се спре на площада пред сградата на Народното събрание.

Организаторите на протеста заявяват, че протестът им ще бъде мирен и призовават участниците да носят собствени плакати, свързани само и единствено с ACTA. Организаторите са категорични, че няма да допускат никаква друга политическа агитация, и въпреки че

ще се раздават хартиени маски на Anonymous, като част от хореографията на самия протест, те напомнят, че при искане от полицията, маските ще бъдат свалени.

Протести срещу приемането на Търговско споразумение за борба с фалшификациите – ACTA се организират в София, Варна, Бургас, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Разград, Русе, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Стара Загора, Пазарджик, Видин, Перник и Сандански.

Все още не се знае колко масов ще бъде протестът, но само групата във Facebook "Протест срещу приемането на ACTA в България" има около 54 хиляди привърженици, които са заявили, че ще присъстват на протеста.
http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Масов протест срещу АСТА в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди