изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:02 EEST
Трима души все още в неизвестност след наводненията в Хасковско    
НовиниОстава обявеното бедствено положение в област Хасково. Трима души все още са в неизвестност след водната стихия. Спасителите издирват Георги Иванов Бойчев и Недялка Колева Бойчева от с. Малки Воден, общ. Маджарово и Васко Иванов Делев от с. Иваново, общ. Харманли. През изминалото денонощие са продължили операциите за ликвидиране на последиците от наводнението в село Бисер, съобщават от пресцентъра на МВР.

Екипите на БЧК разпределят помощи, облекла, обувки, завивки, легла и оборудване на фургоните за нуждаещите. Горско стопанство - Хасково снабдява с дърва за огрев местното население.

Полицията охранява домовете и имуществото на местните хора, като до този момент няма данни за посегателства.

Установен е пост за 24-часово наблюдение и сигнализация за евентуални опасности и за оповестяване на населението при необходимост при язовира на с. Елена, обл. Хасково. За да се постигне изпускането на водите от язовира, е разчистен отводнителният му канал. Работи се по укрепването на дигата на язовира.

Нивото на Марица в района на кв. "Гебран" в Свиленград се нормализира.
Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Продължава контролирано да се освобождават обемите им чрез изпускателите. Дадени са предварителни указания за понижаване на водните нива в потенциално опасните язовири и е организирано постоянно наблюдение за състоянието им.

Нивото на река Тунджа при Ямбол е 240 см., при критично ниво 590 см. При Елхово то е 210 см при критично ново 368 см. По реката има ледоход и очакванията са за по-голямо замръзване. В тази връзка съвместно с общините Елхово и Ямбол е създадена организация за постоянно наблюдение в критичните точки и има готовност за предприемане на необходимите действия.

Все още в осем населени места на територията на области Силистра (Силистра и Дулово), Стара Загора (Мъглиж), Кърджали (Джебел, Момчилград и Крумовград), Пазарджик (Велинград), Добрич и Хаково е затруднен достъпът за доставка на хранителни продукти, медикаменти и други стоки от първа необходимост. Органите на ГД "ПБЗН" съвместно с местната власт продължават спасителните операции за осигуряване на достъпа до населените места и снабдяването на жителите им с продукти от първа необходимост.

Бедственото положение остава и в село Бозьово, община Велинград, където продължават дейностите по осигуряване на достъп до селото. Осигурен е обходен маршрут към селото откъм област Благоевград.

Код "жълт" е обявен в 17 области на страната заради очаквани ниски температури, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Областите, в които се очаква студеното време, са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Търговище, Габрово, Ловеч, София - област, София - град, Перник, Кюстендил и Смолян. Код „жълт" означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но гражданите трябва да бъдат внимателни.

За останалите области на страната обявеният код е „зелен", което означава, че не се очакват опасни явления, уточняват от НИМХ.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Трима души все още в неизвестност след наводненията в Хасковско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди