изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:29 EET
Хакерската група ”Анонимните” заплаши България заради ACTA    
Новини Здравей, България! Предполагам, че знаете кои сме ние, но ако не знаете, ние сме “Анонимните“. Ние сме най-голямата сила в света. Така започва съобщение, качено в YouTube, и адресирано до властите в България, за което се твърди, че е от международната хакерска група “Anonymous“. Съобщението е публикувано на сайта за видеообмен ден след протестите срещу АСТА, които обхванаха редица европейски градове, включително и София.



В него се казва още: "Ние сме сила, много по-могъща, от което и да било правителство на Земята. Ние сме хората, които ви създадоха. Хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме точно тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта. Вие знаехте за протеста на 11 февруари срещу АСТА, но въпреки това отново се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Отново се опитвате да ги манипулирате с психологически методи".

Хакерите изтъкват, че АСТА не може да бъде подписана с "резерви", както заявиха властите у нас. Страните, подписали международното споразумение, трябва да се придържат към него в борбата срещу пиратството и нарушаването на авторските права, както на дигитални, така и на физически носители. Подписването на АСТА ще доведе до прилагането на споразумението в пълната му сила, което противоречи на Конституцията на България, която всеки трябва да спазва, заявяват "Анонимните".

Накрая те отправят и заплаха: "Трябва да знаете, че ако не оттеглите подписа си от АСТА, ние ще го направим – по един или друг начин. Няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни – няма да ви харесат. Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление. Нашият съвет е да се възползвате от шанса, който ви даваме и да не насилвате късмета си. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Очаквайте ни!".

На 5 февруари от организацията хакнаха сайта на ПРОФОН заради позицията, която организацията изрази в подкрепа на ACTA. "Анонимните" често са заплашвали чрез YouTube - и Facebook, и Конгреса на САЩ, като причините за това са различни, обикновено свързани със свободата на гражданите и потребителите в интернет. Кибератака беше насочена и срещу страницата на ЦРУ.

Вчера лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че е разговарял с премиера Бойко Борисов по темата и е възможно той да оттегли подписа на България от ACTA. Засега няма потвърждение от страна на самия Борисов.
Няколко страни вече го направиха, а Германия отказа изобщо да подпише.

Утре министърът на икономиката Трайчо Трайков ще представи позицията на ведомството по спорното споразумение. Той вече заяви, че подписът на България е все едно със "симпатично мастило" и ако парламентът не одобри, няма да се стигне до окончателното приемане на ACTA. http://dnes.dir.bg


 


Сходни връзки

Хакерската група ”Анонимните” заплаши България заради ACTA | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди