изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:34 EET
20 ТОНА ХРАНИ СА ДАРЕНИ ЗА БЕДСТВАЩИТЕ В ХАСКОВСКА ОБЛАСТ    
Новини

Българска агенция по безопасност на храните организира даряването на храни в бедстващите райони в Хасковска област, съвместно с производители и търговци на храни, съобщиха оттам. В координация с БАБХ, представители на хранително-вкусовия бранш реагираха незабавно на инициативата за даряване на храни в бедстващите райони.



По разпореждане на Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, в координацията с централното управление на БАБХ и със съдействието на Областните дирекции по безопасност на храните, ОДБХ - Хасково приема и координира разпределянето на продукти, дарени от търговци и производители на храни.

Непосредствено след бедствието, на 6 февруари вечерта, от верига магазини „Кауфланд“ в град Пловдив са доставени 3 тона храни, над 3000 литра трапезна вода и 720 литра прясно мляко.

Хранителният холдинг „Белла България“ достави безвъзмездно един тон колбаси, от които хамбургски салам, шпек салам и кренвирши. Фирма „Градус“, производител на пилешки продукти, е дарила и доставила безвъзмездно в Областна дирекция по безопасност на храните - Хасково над половин тон храни, от които хляб, пилешки колбаси и консерви. На 8 февруари още над 6 тона храни бяха доставени в ОДБХ - Хасково, след координация с областните дирекции по безопасност на храните в цялата страна, централата на БАБХ, Министерство на земеделието и храните и представители на бизнеса. Всички количества се съхраняват в хладилен склад в град Хасково, предоставен безвъзмездно от фирма „Нолев логистик“ ООД. Храната, която пристига от търговци и производители, се проверява от инспекторите на БАБХ и едва тогава се предоставят на БЧК и Социалните служби.

Българска агенция по безопасност на храните и регионалните й дирекции продължават да приемат храни, хранителни продукти и вода от производители и търговци, които ще бъдат разпределени и в други бедстващи райони.

 

НДТ

 


Сходни връзки

20 ТОНА ХРАНИ СА ДАРЕНИ ЗА БЕДСТВАЩИТЕ В ХАСКОВСКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди