изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:40 EEST
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ    
Новини

Комисия, която да обсъди и анализира състоянието на училищната мрежа в Добрич, е назначена от кмета на Добрич Детелина Николова. Тя трябва да е готова до 20 февруари с оценка на образователната мрежа в общината, направена въз основа на данните за сградния фонд, броя на учениците, финансирането, участието в програми и проекти, осмисляне на свободното време на децата, достъпна архитектурна среда, качество на образованието и т.н.



В комисията са включени специалисти от общината, от Регионалния инспекторат по образованието, поканени са всички предишни директори на инспектората, директори на училища, на детски градини, бившият зам.-кмет хуманитарни дейности Веселин Бончев, представителите на синдикатите Маргарита Нейкова, Павлина Димова. В някои от заседанията е участвал и зам.- областният управител Тодор Георгиев.

Целта на комисията е не само да представи картината на образованието в Добрич, но и стъпките за неговото бъдещо развитие, каза кметът Детелина Николова.

Двойно са намалели учениците в Добрич за последните 10-12 години и сега са около 8 500. Освен това, по неофициалната информация около 240 деца са в чужбина.  В същото време мрежата на общинските училища не е оптимизирана. Ежегодно се внасят и одобряват поне по 6-7 маломерни паралелки, предимно за осми клас, каза зам.-кметът Камелия Койчева. Тя посочи, че през септември предстои да влезе в сила нов закон за образованието, според който основното образование вече ще е до 7-и, а не до 8-и клас. Намерението е занапред да не се внасят и приемат предложения за маломерни паралелки в Добрич, каза още тя. НДТ                                                                                                                                                                                                                        

 


Сходни връзки

ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ | 15 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-15 @ 23:35 EET
Учениците намаляват а педагогическия състав един и същ защо там няма съкращения??
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-16 @ 11:55 EET

Много "рано" се сетили!? В Инспектората люпят семки....

ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-16 @ 12:33 EET
..."през септември предстои да влезе в сила нов закон за образованието"....Не казвайте голяма дума! 
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-17 @ 14:43 EET

   Гатанка: В кое училище децата са намалели наполовина  през последните 5-6 години в Добрич?

ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-18 @ 19:42 EET
Закона още не е приет и разни комисии с бизнес и лични итереси решават съдбата  на няколко  основни училища!Павлина Димова е в комисията като синдикалист и работи  в ОУ"Н.Й.Вапцаров" /сигурно затова училището не се спряга за съкръщаване/.Атанас Недялков е директор на ОУ"Дора Габе" и председател  на комисията по образование към Общинския съвет / и това училище не се спряга за съкръщаване/...Още нищо официално не се знае ,но разпределението на сградите на съкратените училища  вече се знае! Господа ЛИКВИДАТОРИ???????????????Дядо БОЖЕ гледа от горе и всекиго от вас ще погали с ГРАПАВА РЪКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-19 @ 14:41 EET
Да, очевидно има конфликт на интереси!.... Но на мене ми е много чудно защо кмета на града изгражда комисия, която трябва да направи предложение пред инспектората???? Не трябва ли да е обратното - инспектората да предложи аргументирано предложение за преструктуриране на училищната мрежа в града?!
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-19 @ 16:15 EET
Никой не може да поема отговорност, затова си прехвърлят топката. Помните ли Рина Иванова?- от нея нищо не зависеше.И Петър Петров е същия- ще гледа да се задържи максимално време на поста си , а не да свърши нещо конструктивно.А кметицата  по- добре сама да си свърши работата.
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-20 @ 14:42 EET
Бля-бля. Как се изказват хора, които не познават реда на законните процедури? Прочетете малко нормативни документи ( ЗНП) и ще разберете как се откриват и закриват училища.
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-20 @ 20:17 EET

Г-да общинари за 2012год в сайта на МОН никаде не пише за програма за оптимизация на училищната мрежа.Естествено не е кандидатствано по такава!Освен това Закона за НП още не е приет !? Защо толкова бързате да ликвидирате няколко от малките училища с абсолютно готина материална база за целоднвна организация?Причината  е да се осигури на г-н Сивков най- добрата сграда  в центъра на града  за частното му училище! Събрали сте 25 послушника,които решат това,което вие им кажете! Како си мислите,че хората трева пасат? ЩЕ ИМА видьов ден!

ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-20 @ 20:33 EET
Защо трябва да се затварят училища,които се справят с делигирания си бюджет? Гербери помислете си какви ги вършите!Загробвате парламентарните избори през 2013-та,така ще е като сте се оставили бивши комунисти да управляват Общината?
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-20 @ 20:48 EET
До Бля-бля: Според  законните процедури има 9 месечен срок за закриване на училище. Или с други думи казано, за да може от септември оптимизацията да е в ход, през януари трябваше вече да е взето решението!!!!
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-21 @ 07:02 EET
Тия не им трябват 9 месеца,те най мразят да мислят!За нула време ще сменят закона и до 24 часа ще закрия каквото си поискат,дори и слънцето?Ако питате зам.кметицата някоя си Койчева тя има амбицията да влезе в най новата история на Добрич като ликвидатора на малките училища !Какъв достоен живот?
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-21 @ 17:50 EET
1990г.-20 хил.уч., а днес я има 8 хиляди, я не! Както върви работата всеки ученик ще се сдобие с училище и директор, ама важното директорите да управляват "готината" си база. Те от комунизма се едни си управляват училища, община, инспекторат - бкп, дкмс.. Правете деца, че нашите заминаха от "града на мечтите" по Варна и пуста чужбина. И сега вместо внучета - гледаме кучета. Ама важното за всяко дете да си има училище- ха-ха. Господа/Дами/Другари помислете как да си задържим младите хора в Добрич, а не дали да закривате училища. Поне половината училища трябваше вече ДА СА ЗАКРИТИ за да има ефективно обучение поне в останалите, ама нейсе...важното не са децата, а директорите!!!
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-22 @ 21:03 EET
Да бе те големите училища са едни комбинати-приличат на АПК !Първокласника гледа простотиите на дванадесетокласника...много-добър пример за подражание!Училищата да бъдат начални,основни ,8-10 клас и 11 и 12 клас усвояване профисии,за които има реализация в областа!Математическа,езикова и хуманитарна в една сграда-там да учат  талантите на областа!То сега в тези училища има пълни профани-само свалят рейтинга им!?Сега възпитанито на децата е под абсолютната нула-като  волейболна  топка прехвъля се от семейството в училището и обратно!
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2012-02-29 @ 11:23 EET
Даскалите нали са будали и си мълчат ги съкращават на поразия, а иначе има 50 ВУЗа, повечето от които са фалшиви и раздават дипломи срещу пари? Бат Бойко ги "ликвидира" от както е взел власта....

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди