изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:21 EEST
НЯМА УВЕЛИЧЕНИЕ В ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ В ТЕРВЕЛ    
НовиниНе се увеличават данъци и такси през 2012 година, събирани от община Тервел. Решението бе взето с приемането на бюджета на общината за настоящата година на редовна сесия на Общинския съвет. Въвежда се нова тарифа за такси, които се заплащат при промяна на предназначението на земеделски земи от общинския поземлен фонд на територията на общината. Таксите са аналогични на тези, които се събират при промяна на предназначението на земеделски земи, които са държавна собственост.

 Новата тарифа е следствие на изменение и допълнение на Закона за опазване на земеделски земи от 20 май 2011 г. Дългосрочната цел на общината е да запази земеделските си земи като такива и да обслужва инвестиционни намерения на територията си с други свои поземлени имоти – рекултивирани нарушени терени и др.

Броят на хората, които ще работят в общината и звената към нея през 2012 г., остава същият като този през 2011 г. Числеността се завишава с една бройка, което се дължи на необходимостта от осигуряване на охрана на градската пречиствателна станция. Заплатите на заетите в общината също остават на нивата от 2011 г. На заетите в детските градини, ясли и ОДК през 2012 г. ще се изплаща СБКО. През 2011 г. такова не бе осигурено. Възможността за това се дължи на факта, че се освобождават средства от планираните за обезщетения за пенсиониране на персонала в детските градини суми през 2011 г. – обстоятелство произтичащо от пенсионната реформа. Числеността в детските градини остава като тази през 2011 г. – 133, 5 бр. и продължава да бъде подчертано неоптимизирана спрямо броя на децата, посещаващи детска градина /средна месечна посещаемост за всички детски градини в общината около 420 деца/.

За 2012 г. отново се поемат се 100 процента от разходите на пътуващите учители и медицински лица. Държавата осигурява 85 на сто от тези средства. Останалите ги осигурява общината за сметка на приходите от данъци и такси, които събира от гражданите. НДТ

 

 


Сходни връзки

НЯМА УВЕЛИЧЕНИЕ В ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди