изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:08 EEST
ПРИЕМАТ ЗАЯВКИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПОП-РОК КОНКУРС "САРАНДЕВ"    
КултураДвадесет и четвъртото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс “Сарандев” ще се проведе от 16 до 18 май, съобщава сайтът на общински младежки център "Захари Стоянов". Той е под наслов "Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!". Конкурсът преминава под патронажа на кмета на Добрич Детелина Николова. Организатори  са община Добрич и ОМЦ "Захари Стоянов".

Целите на музикалната надпревара са предоставяне на сцена за изява на млади таланти, създаване на нови български музикални творби, стимулиране на талантливи изпълнители и млади автори, опознаване на културите на отделните държави чрез осъществяване на контакти.

Европейският младежки поп-рок конкурс "Сарандев" преминава в два етапа. За първия етап заявки за участие и CD с демозаписи се приемат до 12 април. Селекционна комисия /част от международното жури на конкурса/ прослушва демозаписите и допуска до 15 участници от всяка възрастова категория в конкурса за индивидуални изпълнители и до 10 - в конкурса за нова българска авторска поп песен. Организаторите уведомят допуснатите до втория етап до 27 април. Вторият етап е на 16, 17 и 18 май, като първи тур е на 16 май, втори тур - на 17 май, а галаконцертът и връчване на наградите - на 18 май.  Конкурсът е отворен за млади хора - индивидуални изпълнители в три възрастови категории от 11 до 30 години.

Участниците, допуснати до втория етап, се оценяват от международно жури, в което влизат мега-звезди на българската естрада, известни композитори, директори на музикални фестивали, продуценти в България и чужбина. Наградният фонд е 5 000 лева, присъждат се Grand prix - награда "Сарандев", и по 3 награди във всяка възрастова категория при индивидуалните изпълнители и 3 награди за нова българска авторска поп песен.  Всички участници в конкурса получават специални грамоти от Организационния комитет. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИЕМАТ ЗАЯВКИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПОП-РОК КОНКУРС "САРАНДЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди