изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:39 EEST
„БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ" РАЗПРОДАВА ИМУЩЕСТВО НА "ФАМА СЕРДИКА" В КАЧЕСТВОТО СИ НА ЗАЛОЖЕН КРЕДИТОР    
Интервюта

"Марките на "Фама Сердика" също са обявени за продажба по реда на особените залози", казва ръководителят на "Корпоративни комуникации" в холдинга Милва Караджова



- Във в. "Стандарт" има обява, че "Белла България" АД продава сгради и имоти на "Фама Сердика". Какво точно се продава, това действащата фабрика на "Фама" ли е? Каква е целта, защо се прави?
- "Белла България" АД e заложен кредитор на "Фама Сердика" ЕАД по смисъла на Закона за особените залози. В полза на "Белла България" е учреден залог върху цялото търговско предприятие на "Фама Сердика". В качеството си на заложен кредитор "Белла България" е пристъпила към изпълнение върху отделни активи на дружеството-длъжник, включително и върху недвижимите му имоти по реда на особените залози още през месец юли 2011. Това, че сме заложни кредитори, не означава, че сме собственици на дружеството или неговите активи. Но по силата на процедурата, уредена в Закона за особените залози, независимо от факта, че не е собственик, "Белла България" има право да се разпорежда с имуществото на длъжника "Фама Сердика" и да удовлетвори вземането си от продажбата на активите на длъжника.
- Какво е вземането на "Белла България", в какъв размер е, как е възникнал този дълг и какво е общото обезпечение по него?
- Това е конфиденциална информация.
- Защо се бърза с продажбите - на 6 февруари е обявата, оферти се подаваха до 8, а на 9 февруари се обявяват резултатите?
- От момента на пристъпване към изпълнение – юли 2011 – до настоящия момент "Белла България" усилено търси купувачи на това имущество, включително чрез обяви в интернет и печатни издания. Цитираната публикация във в. "Стандарт" е последната от този вид.
- Кои са търговските марки на "Фама", как ги поддържате, какво е състоянието им и каква ще е съдбата им?
- Към момента "Фама Сердика" притежава комбинирани марки "Роса", "Детско кисело мляко", "Детски айран", които също са обявени за продажба по реда на особените залози.
- Какво ще е бъдещето на "Фама"?
- "Фама Сердика" е обявена в несъстоятелност и в момента тече процедурата по несъстоятелност, изходът от който не можем да коментираме.
- Какви са плановете на холдинга в млечния сектор, след като придобихте няколко различни бранда през годините?
- "Белла България" не маркетира брандове в млечния сектор.

Сп. „Регал”

 

Над 300 души са освободени от "Фама Сердика" за една година

 

МЛЕЧНИЯТ БРАНШ ТРЯБВЯ ДА ГО ИМА, ЗАЩОТО СЪЗДАВА СОЦИАЛЕН ПРОДУКТ

 

НОВИ СРИВОВЕ В МЛЕКОПРЕРАБОТВАНЕТО

 

 


Сходни връзки

„БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ" РАЗПРОДАВА ИМУЩЕСТВО НА "ФАМА СЕРДИКА" В КАЧЕСТВОТО СИ НА ЗАЛОЖЕН КРЕДИТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди