изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:49 EEST
ЯРОСТНА КОНФРОНТАЦИЯ ЗАСТРАШАВА ОБЩИНА ДОБРИЧКА БЕЗ БЮДЖЕТ    
НовиниДнешната сесия на община Добричка протича в яростна конфронтация и жалко, че няма пряко излъчване в ефир, за да се "насладят" избирателите от най-голямата по територия община в България на своите политически светила.

Факт е неподписвана управляваща коалиция от ПД "Социалдемократи", ДПС и ГЕРБ, която е с един общински съветник в повече от БСП и ЗНС.  В същото време избирателите избраха за  шести пореден мандат кмет от БСП - Петко Петков. Според съветници от БСП и кметове, конфронтацията е продиктувана не толкова от партийните програми или идеи, колкото от лични интереси за надмощие отстрана на неуспели в кметските избори.

Приемането на бюджета е отложено за извънредна сесия след 4 дни. Петко Петков каза за НДТ, че за пръв път, откакто е кмет, ще обжалва решение на Общинския съвет.

Информирани казаха, че зад кулисите имало такива съглашения, от които косата на министър-председателя Бойко Борисов щяла да се изправи, ако разберял за какво става въпрос, и цитираха конкретно искане на ДПС за назначаване на кметски наместници в села, където партията имала само по 3-4 гласа и можело да се стигне до етнически конфликт.

НДТ пое ангажимент да премълчи известно време за някои партийни и лични интереси, които обаче вече се коментират из Добрич и селските кръчми.

 


Сходни връзки

ЯРОСТНА КОНФРОНТАЦИЯ ЗАСТРАШАВА ОБЩИНА ДОБРИЧКА БЕЗ БЮДЖЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди