изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:40 EEST
Шефът на „Напоителни системи” със средно образование, още следвал    
НовиниПредседателят на борда на директорите на „Напоителни системи" Георги Харизанов няма висше образование, в момента следва. Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на въпрос от депутата от БСП Петър Курумбашев за ценза и професионалния опит на Харизанов и шефовете на директорските бордове в 11-те регионални поделения на дружеството.

„Летят ли калинки в „Напоителни системи", г-н Найденов?", попита Курумбашев, правейки връзка със случая с уволнения директор на фонд „Земеделие" Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома за висше образование.

Земеделският министър обаче не се притесни от въпроса и защити Георги Харизанов: "Един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света - Бил Гейтс, също не е имал диплома за завършено висше образование", каза Найденов.

В подкрепа на своето твърдение министър Найденов заяви, че "Напоителни системи" за първи път е излязло на печалба след назначаването на новия директорски борд на държавното предприятие през ноември 2011 г.

""Напоителни системи" има изпълнителен директор, който е инженер, както и оперативен директор с хидроинженерно образование", каза още Найденов.

Той призна, че цензът е аналогичен в регионалните поделения. "Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов и похвали шефа на "Напоителни системи" за работата му през последните 10 дни след бедствието в село Бисер.

"Местната дига на р. Марица вече е почти изградена и реката не заплашва града с наводнение", обяви земеделският министър, след като прочете SMS, изпратен от шефа на общинския съвет в Свиленград с важната информация.

"Дай, Боже, Харизанов да има съдбата на Бил Гейтс", коментира червеният депутат Петър Курумбашев. Той обяви още, че 10 от 11-те шефове на бордовете на регионалните звена на "Напоителни системи" нямат хидроинженерно образование. "Аз като инженер изчислителни системи, не бих се наел да оглавя такава структура", заяви Курумбашев. Той даде за пример председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров, който бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", коментира червеният депутат.

Преди седмица Харизанов подаде жалба в ГДБОП заради профил на негово име със снимка в сайта за свалки и запознанства sladur.com. Тогава той категорично отрече профилът да е негов и поиска да бъде изтрит.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Шефът на „Напоителни системи” със средно образование, още следвал | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Шефът на „Напоителни системи” със средно образование, още следвал
Автор: Anonymous да 2012-02-17 @ 19:12 EET

Мили и умни български деца, учете се и бягайте да работите и живеете в чужбина. Държавните столове са за партийци, за децата и роднините им, за приятелите им, за мутрите. Милиони способни българи избягаха в чужбина и повечето от тях успяха. Доно един ден ви се усмихне щастието да възраждате България - на способните, на умните и свободни българи. Дано, макар и лично аз да не вярвам, че ще доживея това време.

Шефът на „Напоителни системи” със средно образование, още следвал
Автор: Anonymous да 2012-02-18 @ 10:19 EET

Ако върши добре работата, образованието няма значение. Особено в общество като нашето, където който не е поискал, той не е станал висшист. На Запад системата е различна. Там без подкрепа нищо не става. Разбира се, научили са се да отбират хората не само по роднинство, но и по талант.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди