изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:33 EET
Остъклените до 1987 г. балкони са законни    
НовиниВсички остъклени тераси след 2001 г., които нямат разрешение за строеж са незаконни, каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Не предвиждаме и не планираме масови проверки на остъклените балкони, успокои българските граждани в интервю за bTV регионалният министър, като допълни, че това е преди всичко отговорност на общините. 


Остъклените балкони трябва да бъдат разделени в няколко категории, поясни Павлова. Тя подчерта, че всички балкони, остъклени до 1987 г., не са незаконни, остъклените до 2001 г. са направени по усмотрение на общините и са в "режим на търпимост". След 2001-а обаче за всяко остъкляване е необходимо разрешение за строеж и проект за този строеж. Ако остъкляването няма такъв проект, то е незаконно, а някои дори са опасни, подчерта Лиляна Павлова.

Стартирала е паспортизация на сградите, което трябва да се извърши от собствениците на сградата, за да се прецени в коя категория спада дадената сграда. Министър Павлова отново обясни програмата за саниране, която стартира миналата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която подпомага собствениците на жилища с 50% европейско финансиране, от което вече са се възползвали 50 блока в столицата и страната.

За ромските гета регионалният министър каза, че са проверени 1400 обекта и са издадени 425 заповеди за премахване на цели махали. http://dom.dir.bg

 


Сходни връзки

Остъклените до 1987 г. балкони са законни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди