изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:31 EEST
35 издатели в нов съюз    
Новини35 издатели сложиха началото на Българския медиен съюз в хотел "Радисън" вчера. "Стандарт" бе сред инициаторите за създаването на новото сдружение. Целта му е да консолидира родните медии и организации, да създаде нов етичен кодекс и най-вече да подобри климата за работа на българските журналисти, обявиха учредителите. Единодушно за председател на БМС бе избран Валери Запрянов. Негови заместници ще са издателят на "Стандарт" Тодор Батков, Светлана Шаренкова ("Земя"), Мартин Радославов ("Биограф") и Димитър Друмев ("Блясък").

В новия съюз освен издатели на вестници и списания ще членуват електронни и интернет медии, разпространители, асоциацията на рекламните агенции, на българските радио- и телевизионни оператори АБРО и сдружението на български медии в чужбина.
Сред членовете на Управителния съвет са издателите Тошо Тошев ("Преса"), Петьо Блъсков ("Република"), председателят на Съюза на разпространителите на печатни издания Делян Пеевски и други утвърдени имена в гилдията. Председател на Контролния съвет стана рекламният бос Красимир Гергов.
Голяма част от учредителите на БМС напуснаха Съюза на издателите в България след скандала при избора на неговото ръководство.
Новото сдружение е отворено за още членове, но без жълти издания, подчерта Запрянов.
Първата задача на Българския медиен съюз ще бъде създаването, приемането и прилагането на нов етичен кодекс на журналиста. "Документът няма да се различава коренно от предишния, защото принципите за морал и почтена журналистика са едни и същи", обясни Запрянов.
Новия медиен съюз ще създаде и одит-бюро по тиражите. "Той ще следи не само тиражите, но и продажбите, гледаемостта и посещаемостта на различните видове медии", обясни Батков. Новият медиен съюз смята, че има моралното право да продължи организирането на конкурса "Черноризец Храбър".  http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

35 издатели в нов съюз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди