изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:18 EEST
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА    
ОбразованиеПет критерия да се прилагат при оптимизацията на училищната мрежа в Добрич предлага специално назначената от кмета Детелина Николова комисия.

В доклад на зам.-кмета Камелия Койчева, която е и председател на комисията за анализ на състоянието на училищната мрежа, се посочва, че комисията е провела три заседания. На първото са били раздадени материалите с изходната информация като брой деца в общинските училища за последните 12 години, средства разпределени по формула за делегирани от държавата дейности, средни брутни работни заплати, резултати от национално външно оценяване и др. На следващите две заседания - на 8 и 15 февруари са обсъдени и дискутирани конкретни критерии и дейности  във връзка с оптимизацията на училищната мрежа.

Всички участници в комисията са подкрепили необходимостта от преструктурирането на училищната мрежа в Добрич. Комисията предлага да бъдат приложени пет критерия при оптимизацията на училищната мрежа. Те са брой ученици за съответното училище, географското разположение на училището, състояние на сграден фонд и учебна материално-техническа база, качество на учебния процес и квалификация на учителите, както и участие на училището в Проекти и програми и осмисляне свободното време на учениците.

Предлага се да се уведоми РИО на МОМН с препоръка за оптимизация на държавните училища на територията на гр. Добрич. НДТ

           

 


Сходни връзки

ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА | 19 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-19 @ 12:47 EET
Публикувайте за последните 12 години как се е движил броя на децата по училища!?
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-19 @ 17:54 EET

Сред учителите,които ще бъдат съкратени има прекрасни професионалисти и педагози,които ще останат на улицата?А венъж човек излезе ли от системата по-вече не се връща там/ това е от моята лична история-много трудно го преживях,дори цял месец ходих на психолог/!Дълбок поклон към тези прекрасни педагози-някои от тях са магьосници,твърдя го,защото са ми учили децата!Не се притеснявайте, само една година ви трябва  навън и по-вече НЯМА да помислите да се връщате там!Прекрасно е да работиш нещо друго-то сегашните деца са нещо ужасно!УСПЕХ!

ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-19 @ 18:39 EET
За да се намали напрежението сред учителите, трябва да се съкратят всички, които подлежат на пенсиониране?
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-20 @ 20:38 EET
Аз съм млад човек и незнам какво значи"придобили право на пенсия'?
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-21 @ 16:11 EET
За да останат младите учители, трябва да се пенсионират много учители, които са навършили години за пенсия. Необходима е цялостна проверка на кадрите и атестиране. Тук трябва да вземе отношение и министерството по отношение на кадрите.
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-21 @ 18:38 EET
Най-важното са децата на Добрич, а не имитацията на училища! Децата с учителите им да отидат на 300м вляво или вдясно в другото училище, а директорите - на борсата за бивши комсомолски секретари или в кръчмата.
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-21 @ 23:34 EET

Поредната измама-комисията,начело с комсомолката др.Койчева ще реши по:критепия местоположение-сигурно ще "спечели"ОТМЕ,пардон ПГ по механотехника?По качество на учебния процес-че то ,който не е влязъл,той не е изкарал,жална му майка на тоз учител,дето ще остави някого на поправка!По квалификация-четя е изцяло за сметка на учителя-той да не е зърнобос?Участие в проекти-преди години имаше един за дивите гъски от жената на Алексиев,и сега не са по-малко тъпи и печелят само протежета на директорите.Икой ще прецени-може би пияницата-любовникНейчев,"умния"Герасимов,доказания циклофреник Ташев или последния в листата на ГЕЛБ ,но първи в РИО  П.Петров?Нищо няма да се промени-и "Дора Габе"ще остане-нали Наско е наш,и Автотранспорта" и други.Боже,прибери си версиите!Но да живей ГЕРБ!

  Апропо-вместо да прави концерт за Генов,общината и инспектората да намерят тези жалки 6000 евро-12000лева!В живота си този Човек е обучил повече деца на изкество и доброта,отколкото цялата комисия!Срамота!

ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-22 @ 09:47 EET
Аз не знам кой ще спИчели и кой не, но нещата с образованието в града ни са трагикомични. След май т.г. в ОТМЕ, Ветеринарния и Строителния остават с по 2-3 паралелки, в Автотранспорта - 5-6!? Има градски ОУ с по малко деца от селски такива - Хан Аспарух, Бачо Киро, Вапцаров???? СоУ Дора Габе е с по една паралелка от 1 до 12 клас!? Всичко това се дължи на безвремието по времето на Рина Иванова, което си продължава и днес???? Липса на реална визия за развитието на училищната мрежа в града ни, страх от реформи, некомпетенстност на чиновниците одговарящи за проблема......В другите градове нямат такива проблеми, защото отдавна са взели мерки!!!!
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-22 @ 11:19 EET

много писано, от което личи безхаберие

 

ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-24 @ 09:14 EET
А умните глави ,които ще закриват у-ща,дават ли си сметка,че с приемането на новия закон и въвеждането на целодневното обучение до 7. клас,така наречените големи у-ща няма да са в състояние да осигурят необходимите за целта стаи.Те и  в настоящия момент нямат възможност да направят това.
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-24 @ 09:19 EET
А за неграмотника,дето е писал "оДговаря",явно е имал нужда още да ходи на у-ще,за да научи правописа,няма селски у-ща с толкова ученици,колкото са в изброените от него. 
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-24 @ 14:57 EET
Училището в Оброчище е с повече деца от изброените!
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-24 @ 20:33 EET

На книга са по-вече!

ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-24 @ 20:41 EET
Малките училища са модел на европейски училища и след 1  година щесе отчете за грешка ликвирането им!Румънците не ги закриха ,но комсомолците ще го направят!
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-25 @ 08:13 EET
 Питали радио Ереван "Имали в Добрич общинска политика по образование?".Радио Ереван отговаря!"В Добрич политика в образованието няма!Хора занимаващи се с политика имат интереси в образованието !Децата намаляха и в Хр.Ботев/Торбатова има нужда от деца-Н.Нейчев ликвидира Ст.Караджа, децата на Торбатова, сградата на ЕГ! Д.ГАБЕ няма деца,Ат.Недялков ликвидира Х.Аспарух ивзема част от децата,друга част отиват в П.Р.Славейков/директора е в комисията/ и останалите вКл.Охридски при Герасимова/съпругата на Герасимов от РИО/.Ликвидират От.Паисий сградата  наСивков ЧУ"Леонардо Давинчи",децата на Хр.Смирненски и Кл.Охридски при Герасимова  .Ликвидират Б.Киро децата  във Вапцаров , сградата на Талев за целондневна организация на началния  курс! Смирненски пак си става циганскио училище,защото хората  ще си преместят децата в БОТЕВ при Торбатова или в Славейков! Така ,че след като се приложи общинската политика в центъра на града ще има две чисто цигански училища Смирненски и Вапцаров и като прибавите Волов и Йовков стават  4 чисто цигански!" Честито на Добрич от радоио Ереван за европейската политика в образованието!И както е казал поета"Налейте да пием от щастие"!
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-26 @ 16:14 EET
  1. Делигираните бюджети са грешка,която пречи децата да получават качествено образование,защото парица е царица ! Заради парите директорите приемт в елитните гимназии неграмотни!За да привлекат повече деца учителите от различните училища при обхождане  се плюят безогледно и стават за смях пред родителите!  Учениците масово не спазват правилата в училище,защото занаят,че няма последствия от  това  /ученика е пари за училището/!А огромните разлики в заплатите на учителите никога по-вече няма да доведе до общи национални стачни действия!                                                                                               
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-27 @ 19:42 EET
Тия делигирани бюджети ги измисли Янка Такиева!Вече е спокойна,че няма да има стачки!
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-02-27 @ 21:10 EET
Кембриджски Техникум по земеделие Генерал Тошево -мирише на корупция
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2012-03-14 @ 05:55 EET
Съкръщават ОУ"Бачо Киро" и ОУ"Отец Паисий" гр.Добрич!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди