изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:31 EEST
СЪДЯТ БИВШ ДИРЕКТОР НА ДИВЕЧОВЪДНА СТАНЦИЯ    
Ред и сигурностСрещу бившия директор на дивечовъдната станция в Тервел Тодор Г., на 49 г., тръгна наказателно дело в Окръжния съд в Добрич, съобщиха оттам. Делото е за това, че на 21.03.2006 г. в Тервел като длъжностно лице той е сключил договор за наем на 1390 декара земя, стопанисвани от ДДС–Тервел, който договор е следвало да бъде сключен от началника на Националното управление по горите. С това ексшефът на станцията е превишил правата си с цел да набави за фирма от гр. Нови пазар облага.

 От това са настъпили значителни вредни последици в размер на общо 11 120 лв. Те представляват неразплатена стойност по две фактури, всяка на стойност 5 560 лв., с издател ДДС – Тервел и получател новопазарската фирма. Второто обвинение е за това, че на 1.02.2007 г. в Тервел Тодор Г. чрез подписване на двустранен протокол за взаимно прихващане на насрещни задължения между ДДС-гр. Тервел и новозагорската фирма, е присвоил 27 200  лв. Тези пари са били за доставка на царевица на кочан с доставчик новозагорската фирма и получател ДДС – гр. Тервел, представляваща големи размери и поверени му да ги управлява.

Според обвинителния акт, на 4 юли 2005 г. държавното предприятие ДДС – гр. Тервел и дружеството от Нови Пазар сключили 10-годишен рамков договор за съвместна ловно-стопанска дейност. Според всяка от страните, сключването на договора било съгласувано от другия с Началника на Националното управление по горите. Контрактът предвиждал ежегодно да се изготвят приложения, в които да се отразяват задълженията на страните, конкретизиращи мероприятията по изпълнението му. „Такива приложения обаче не били съставяни, поради което не могат да се определят конкретните поети задължения от двете страни”, уточнява държавното обвинение. Това неизпълнение било основание за прекратяване на договора.

Двете страни сключили и договор за наем на земя. Според него, ДДС-Тервел, отдава под наем за временно ползване до 30.11.2006 г . на новопазарската фирма 1390 декара земя срещу наемна цена от 8 лв. на декар или общо 11 120 лв. Прокуратурата твърди, че този контракт е сключен в нарушение на Правилника за приложение на Закона за горите без търг или конкурс. По този договор държавното предприятие е издало на дружеството 2 фактури за по 5 560 лв., които не са платени от фирмата. На 01.02.2007 г. тези фактури били включени в двустранен протокол за взаимно прихващане на насрещни задължения с цел да бъде събрано вземането на Държавното дивечовъдно стопанство. С този протокол  били прихванати и задължения по държавното предприятие по фактура, с която то дължало на новозагорската фирма 42 292,92 лв. във връзка с получена селскостопанска продукция и извършени му услуги. Във фактурата били включени и 160 тона царевица на кочан с цена 170 лв. на тон. Общата стойност на царевицата 27 200 лв. били приспаднати от дължимите от новозагорската фирма пари. Досъдебното производство обаче установило, че с подписването на двустранния протокол Тодор Г. е опростил дълг на фирмата и е причинил имуществени вреди на ДДС-Тервел с 27 200 лв. Предстои делото да продължи.

Тодор Г. има висше образование, не е семеен, работи, не е осъждан, посочват от пресцентъра на Окръжния съд. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЯТ БИВШ ДИРЕКТОР НА ДИВЕЧОВЪДНА СТАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди