изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:15 EEST
СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ: Шефът на ”Напоителни системи” се оказа обвиняем за кражба, махат го    
Новини Председателят на Съвета на директорите на "Напоителни системи" ЕАД Георги Харизанов ще бъде отстранен временно от длъжност, тъй като през януари е привлечен като обвиняем по дело от 2001 година. Това съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от "Фокус". "Тъй като днес бях информиран от Георги Харизанов, че през януари е имало повдигнато обвинение срещу него във връзка с дело, което е от 2001 г., след като информирах и премиера Бойко Борисов, и по предложение на самия Харизанов, той ще бъде отстранен от длъжността до приключване на предварителното следствие", обясни Найденов.

Георги Харизанов е обвинен за кражба в особено големи размери, съобщи в. "Труд". През май 2001 г. от офиса на фирмата, в която тогава Харизанов работел като търговски агент, изчезнали 50 000 долара. Той бил разпитван като свидетел, делото било прекратено, но на 22 октомври 2010 г. производството е възобновено. “Наблюдаващият прокурор е преценил, че има основание за това”, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова.
На 13 януари т.г. срещу шефа на "Напоителни системи" е повдигнато обвинението.

"Ще събера борда на директорите още утре, за да може да се прецени по какъв начин и кой ще поеме ръководството на „Напоителни системи”, каза още земеделският министър. Той допълни, че не може да коментира случая, тъй като не е запознат с подробностите.

"Все пак, за да няма съмнение по отношение на дейността на „Напоителни системи”, да може да работят в спокойна обстановка и то точно при тези форсмажорни обстоятелства, смятаме, че това е най-правилното нещо. Самият Харизанов го разбира много добре, така че предприемам тези действия", категоричен бе Мирослав Найденов.

Само преди дни 33-годишният Георги Харизанов бе замесен и друг скандал, след като стана ясно, че той няма висше образование. Шефът на "Напоителни системи" бе обявил,  че е висшист от Датския колеж в София, който, според него, развивал дейност от 20 години. Оказа се, че колежът работи от 1995 г. и образованието се води полувисше.

По време на парламентарния контрол обаче министърът на земеделието Мирослав Найденов го защити с думите: "Един от най-големите умове на нашето съвремие Бил Гейтс е завършил висшето си образование едва през 2007 г. Харизанов в момента следва. Няма да правя паралел между него и Бил Гейтс, но ви давам пример за това, че дори и без висше образование хората могат да оставят следа". http://dnes.dir.bg

Шефът на „Напоителни системи” със средно образование, още следвал

СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ: След скандал с бонуси освободиха от поста директор на агенция

СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ

 


Сходни връзки

СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ: Шефът на ”Напоителни системи” се оказа обвиняем за кражба, махат го | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди