изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:12 EEST
Мис Варна се възстановява от куршумите    
Общество13 март 2005 година е черна дата, която Мис Варна 2003 Михаела Мирчева опитва да забрави и досега. Тогава красавица се оказва в епицентъра на поредното покушение срещу един от най-известните автоджамбази у нас – Ивайло Паунов-Джованито. Известният в ъндърграунда още и като Иван Стоте имена варненец беше направен на решето от стрелец, който го атакува в гъзарския бар „Сохо”. В заведението, което по документи се водеше собственост на съпругата на Джованито, за зла участ беше и манекенката Михаела, която също пострада тежко.


Години по-късно Михаела Мирчева вече се е възстановила от жестоката травма и за нищо на света не иска да се връща към кошмара, обясняват пред „ШОУ” нейни приближени.

Адът за миската започва малко след 20 часа на 13 март 2005-а, когато тя решава да се отбие в лъскавия бар. Тя била в компанията на своята приятелка и колежка от модните подиуми Даниела Чакова. Двете тъкмо паркирали спретнатата корсичка на Михаела, когато известен варненски плейбой им помахал. Мирчева склонила за едно питие и те седнали в бара срещу Джованито и цялата му кохорта от гардове. Известният “по света и у нас” с ловкостта си да отключва всякакви автомобили мафиот се бил наместил на маса, от която имал перфектна видимост към улицата. Очите му постоянно се взирали в преминаващите тълпи от хора, тъй като буквално бил „гърмян заек” и постоянно се опасявал от ново покушение срещу него.

А то не закъсняло.
  Час след пристигането на Джованито мистериозен към онзи момент стрелец, припознат впоследствие като Георги Петков-Дачи, се появил на хоризонта. С цел да „маркира” мишената и да си осигури терена, той преминал няколко пъти пред витрината на заведението. Минути по-късно килърът изскочил с автомат в ръце и започнал да гърми на поразия. Калашникът, който бил замаскиран в черна торба, изстрелял целия пълнител. Куршумите буквално направили на решето Джованито, като оловото не подминало и Михаела.

Автоджамбазинът усетил, че костта под коляното на десния му крак е раздробена от безпощадните попадения на куршумите с калибър 7,62. „Строполих се на земята и разбрах, че съм сериозно ранен. Имах поражения от коляното до главата.

От гърдите ми бликаше кръв.

Имаше сериозна опасност за живота ми. Лекувах се после една година и половина от бруталните счупвания от куршумите и попаденията в стомаха”, спомня си 7 години по-късно Джованито, давайки показания срещу своя килър, когото сам разпознал. Варненския гангстер посочил Дачи като човека, напълнил го с олово, след телевизионен репортаж за стрелбата по Камен Балбузанов-Куката, за която Дачи впоследствие отнесе 20 години зад решетките.

Според разследващите и мократа поръчка срещу варненския гангстер била със сходен почерк. При нея миската Михаела пострада жестоко, като ужасните поражения я извадиха физически и психически от равновесие за дълъг период от време. По време на стрелбата тя отнесе два куршума в дясното бедро и седмици наред беше на легло.

И до днес 29-годишната красавица отказва да говори пред медиите за фаталната вечер с мотива, че „вече е минало и иска да забрави всичко”. Кошмарът за нея обаче се върна със страшна сила през миналата година, когато беше призована за свидетел по делото за „мократа поръчка” срещу Джованито.

На първото заседание Мирчева не се яви, което накара съдът да разпореди да я доведат принудително. Това не се наложи, тъй като манекенката в крайна сметка сама се реши да влезе в залата на Варненския окръжен съд и да говори за шокиращите обстоятелства на 13 март 2005 година в „Сохо”. Интересното в случая обаче бе, че тя заяви, че не си спомня почти нищо от бруталната вечер. Това, както и някои несъответствия между казано преди и сега, наложи съдия-докладчикът по делото Ангелина Лазарова да прочете дадените от нея показания през 2005-а. В тях се казва, че манекенката е видяла откъм улица „27 юли”, която се намира непосредствено до бара, силует, който се завъртял към витрината и след това побягнал. „Чух звук от автомат. После се видяха искри... Не помня кога съм била улучена”, пише още в показанията. „Не си спомням да съм казала такова нещо. Много странно... Може и така да е станало, но сега не си спомням човек да е бягал...”,

прояви шокираща „амнезия” на разпита в съдебната зала миската.

Двете приятелки Мис Варна 2008 Ирена Иванова и Мис Варна 2003 Михаела Мирчева се снимаха за списание FHM.Фотосесията беше заснета на плажа от фотографа Йозеф Зидаров. Двете приятелки Мис Варна 2008 Ирена Иванова и Мис Варна 2003 Михаела Мирчева се снимаха за списание FHM.Фотосесията беше заснета на плажа от фотографа Йозеф Зидаров. Двете приятелки Мис Варна 2008 Ирена Иванова и Мис Варна 2003 Михаела Мирчева се снимаха за списание FHM.Фотосесията беше заснета на плажа от фотографа Йозеф Зидаров.

Изгубените спомени обаче са удобни на адвокатката на Дачи – Розалина Георгиева, която намира за абсолютно нормално след толкова време паметта да не е особено услужлива. Опитите на прокуратурата да я ороси не се оказаха особено успешни, като в крайна сметка в съдебната зала Михаела заключи: „Може би съм ги казал тези неща, защото съм ги прочела във вестника”. Тя отказа на многократните опити на наш репортер да разговаря с нея. „Аз и близките ми изживяхме много труден период. Представяте ли си какъв ужас бе това за родителите ми?! Пострадах тежко, без да имам вина...

Просто бях на грешното място в грешното време”,

обясни преди време пред „ШОУ” Мирчева, но за пореден път категорично отказа да даде интервю. Според нейни приближени това е тема табу не само пред журналисти, тъй като не я обсъжда дори и с приятелите си. Наши източници от варненския хайлайф довериха, че е твърде вероятно Михаела наистина да не си спомня какво точно се е случило през кървавата вечер, или просто да не иска да се връща в този кошмар. „Бях малка... минаха много години... Сега го изживявам за втори път”, разказа в съдебната зала Михаела. Въпреки ужаса тя участва в края на миналата година във възстановка на баталната сцена в „Сохо”. Миската събра смелост да заеме същото място, от което бе повалена с два куршума. Същото направиха и останалите участници в стрелбата. Единствено Дачи отказа да заеме мястото на стрелеца, тъй като не иска да се припознае с него.

Дали той е дръпнал спусъкът е още рано да се каже. Делото срещу Петков трябваше да се гледа на поредно заседание на 8 февруари, но тежките зимни условия не го позволиха. Съдебните охранители преценили, че е по-добре да не конвоират сочения за килър, тъй като в поледицата се случват всякакви инциденти. Резултатите от следствения експеримент ще бъдат изнесени през март, когато процесът ще бъде възобновен.

Джованито, който ще изчака края на процеса в затвора „Сан Висенте” в Милано, е категоричен, че именно Дачи го е напълнил с олово. „Имало е три атентата срещу мен – стреляли са ме, взривиха ме в мерцедеса ми, раниха и жена ми и детето ми при нападение – винаги съм нащрек. Много съм наблюдателен и мога да кажа със сигурност, че разпознах човека, който се опита да ме убие”, твърди Джованито, който все още ходи с 5 куршума в тялото си. И до днес обаче той не казва защо е толкова “търсена” мишена и защо са го гърмели в „Сохо”. Според свидетелски твърдения зад поръчката стоят престъпни босове, разочаровани от „разсеяността” на Паунов, който забравил да достави голяма пратка „бяло”, за която получил маса пари. http://www.blitz.bg

Мис Варна 2003: Забравих за “Сохо” и куршумите на Дачи

Съпругата и синът на Джованито – поръчани отвън

FHM избра Николета за най-секси в света

По непотвърдена информация простреляният във Варна е Петър Пануков-Плевенския

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Мис Варна се възстановява от куршумите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди