изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:05 EEST
Безплатни прегледи за боледували от Херпес зостер    
ЗдравеХора, боледували от Херпес зостер, които имат остатъчна болка /невралгия/ след прекарване на вирусното заболяване, могат да се прегледат безплатно. Консултациите, за които не се изисква направление от личния лекар, ще се провеждат всеки четвъртък от 13 до 15 часа, от 23 февруари до 15 март /включително/, в Неврологичното отделение на МБАЛ „Каспела” - Пловдив.

За безплатните прегледи е необходимо предварително записване на час на тел. 032/ 645 576, вътрешен 901 или на GSM 0893 303 322.

Херпес зостер атакува сетивните нерви, обясни неврологът д-р Иван Гроздев. Протича с обрив, който засяга различни кожни зони на тялото, дори и роговицата на окото. Заболяването е вирусно, свързано с рязка, пронизваща и пареща болка в поразените области. В над половината от случаите точно стрелкащата болка продължава с месеци и дори с години, независимо, че обривите са излекувани за дни.

Катя Стайкова

НДТ приема вече приятели във втория си профил във фейсбук поради достигане на лимита от 5000 приятели в първия си профил

 


Сходни връзки

Безплатни прегледи за боледували от Херпес зостер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди