изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:32 EET
ОТКРИТИ УРОЦИ ЗА ДЯКОНА    
ОбразованиеПо повод 19 февруари, паметната дата в българската история, когато се навършиха 139 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски, регионална библиотека „Дора Габе" организира поредица от открити уроци с ученици от добрички училища. В дните от 15 до 17 февруари, в четири последователни учебни часа, ученици от пети до единадесети клас на частна профилирана гимназия „Леонардо да Винчи" и спортно училище "Георги Стойков Раковски" и техните преподаватели гостуваха в библиотеката.

С мултимедийна презентация под наслов "Апостолът" библиотечен специалист припомни на младите хора важните моменти от живота и святото дело на Васил Левски. Освен представената презентация учениците имаха възможност да се запознаят с библиотечни документи, свързани с великата личност на България.

Тематичните часове провокираха знанията на учениците и предизвикаха дебати по темата. В заключение на всеки образователен час звучеше изпълнение на елегичното послание към българския народ на Христо Ботев „Обесването на Левски".

По различни поводи, свързани с бележити дати и теми, засягащи отделни групи от хора от общността, регионална библиотека „Дора Габе" изготвя електронни презентации с помощта на техниката, предоставена по програма „Глоб@лни библиотеки-България". Освен необходимата и особено полезна за библиотеката и нейните потребители техника, програмата дава възможност за провеждането на многокомпонентно обучение за библиотекари, включително обучения по ИКТ. Използването на съвременни информационни средства в библиотеката позволява повече гъвкавост в работата на библиотекарите, интерактивност при поднасянето на информация на потребителите, както и включването им в представяното събитие. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОТКРИТИ УРОЦИ ЗА ДЯКОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди