изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:22 EEST
ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА БАЛЧИК С 15 МИЛИОНА ДЕФИЦИТ    
НовиниОбщинските съветници на Балчик приеха бюджет 2012 с дефицит от 15 милиона лева, съобщи Балчик инфо. Това стана, след като с 13 гласа "за" и 8 "въздържали се" местният парламент не пожела в приходната част на бюджета да се включи продажба на акциите на Общината в "Албена" АД.

С очакваните приходи от около 15 милиона лева бе планирано да се изплатят заемите, поети от предишния състав на Общинския съвет, и да се финансират местни дейности като култура, спорт, инфраструктура и други пера на иначе приетия бюджет.

Краткият коментар на кмета Николай Ангелов в края на заседанието бе: "Сега съветниците приеха един бюджет, който е в разрез със закона. Няма нито един бюджет, в който приходната част да е в разрез с разходната. Той няма как да бъде представен пред нито една институция и аз ще изпълня правомощията, който ми дава закона, като го върна за преразглеждане. Днес бе последният възможен ден за приемане на бюджета и с това си решение те защитиха заплатите си, но не и работата на общината."

Преди да се стигне до скандалното решение, мнозина от съветниците гласуваха допълнително средства за спортни клубове и читалища, както и своите заплати.

Единствено депутатите от БСП пожелаха да аргументират отрицателния си вот на решението за акциите ни в туристическото дружество. Те настояха и парите за заплати в местния парламент да се отрежат със 70 хиляди, за да бъдат в унисон със съкращенията в другите пера на бюджета. Това обаче бе отхвърлено от техните колеги. Месечните възнаграждения на съветниците в Белия град са в размер на две минимални работни заплати, научи НДТ от кмета Николай Ангелов. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА БАЛЧИК С 15 МИЛИОНА ДЕФИЦИТ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА БАЛЧИК С 15 МИЛИОНА ДЕФИЦИТ
Автор: Anonymous да 2012-02-21 @ 19:07 EET
Месечните заплати на Балчишките депутати на са две мин.заплати
а са 800-900лв.

ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА БАЛЧИК С 15 МИЛИОНА ДЕФИЦИТ
Автор: Anonymous да 2012-02-21 @ 19:30 EET

Сметнете, че ги получават най-много за 10 часа труд на месец, това прави плащане на част от 80-100 лева. То и министър-председателя взема по-малко пари на час.

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди