изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:52 EEST
От есента и третокласниците ще са в училище по цял ден    
ОбразованиеПрез учебната 2012/2013 г. цял ден ще учат и децата от трети клас, реши правителството, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.
С постановление на правителството 186/2010 г. досега беше уредено финансовото осигуряване на целодневната организация на учебния ден за учениците от първи и от втори клас на държавните и общинските училища.

Новият документ осигурява финансово целодневните занимания и за децата от трети клас, като остават условията за необходимите санитарно-хигиенни условия и желание от страна на родителите.
Предвижда се да бъдат обхванати около 40 000 ученици от трети клас, като в това число не са включени пътуващите от средищните училища. За целта ще са необходими 5 млн. лв. до края на 2012 г., които са планирани по бюджета на Министерството на образованието, младежта и науката.

С постановлението се повишава и размерът на допълнителните средства за учениците в целодневна организация на учебния ден от първи до трети клас и за пътуващите ученици от средищните училища, пише в съобщението на Министерски съвет.

От 1 април 2012 г. се възстановява размерът на норматива за допълнителните средства за обхванатите ученици в целодневна организация на учебния ден до стойността от 474 лева.
Осигуряването на това увеличение ще бъде за сметка на освобождаването на бюджетни средства, планирани за целодневната организация на учебния ден за първокласниците и второкласниците в средищните училища, които вече ще се получават от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

От есента и третокласниците ще са в училище по цял ден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди