изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:44 EEST
Банкер отнесе рекордна глоба за сексуален тормоз    
Ред и сигурност4500 лева глоби наложи Комисията за защита от дискриминация на банкер за установен сексуален тормоз на работното място. Според експертите това е най-голямата сума, налагана от комисията за подобно нарушение, предаде Дарик. Глобеният е шеф на клон на финансова институция в Северна България. Той  е правел неприлични предложения чрез SMS на своя подчинена, докато тя била в отпуск по майчинство, но след отказ от нейна страна, последвали заплахи, че ще бъде съкратена.

В Закона за защита от дискриминация най-високата глоба за извършване на сексуален тормоз е 2000 лева, но експертите в случая открили три форми на подобен тормоз и наложили общата глоба от 4500 лева, каза Есен Фикри от комисията.
Той обясни, че за писането на SMS-ите с неприлично съдържание,  комисията е наложила най-високата санкция от 2000 лв. А за това, че връщайки се от работа, жената е била заплашена, че ще бъде уволнена, е ноложена глоба от 1000 лева. Третото нарушение е за това, че откакто се е върнала на работа, докато бъде уволнена, тя не е можела да си върши работата, тъй като работата й е свързана с компютър и достъп до определени системи, за което се е искала парола, а тя нямала такава.

Според Фикри предвид деликатността на проблема, доказването на сексуалния тормоз е труден процес.
„Най-общо такива ситуации се случват вербално, няма свидетели на казаното, на изреченото, от друга страна и неудобството да представиш на показ един такъв деликатен въпрос, срамът и унижението да бъдеш подложен на такова отношение са фактори, които възпрепятстват подаването на такива жалби", добави Есен Фикри.

Жалби за сексуален тормоз се подават сравнително рядко, сочат статистиките на комисията. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Банкер отнесе рекордна глоба за сексуален тормоз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди