изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:01 EEST
Най-нова IT технология в математическа гимназия- Бургас    
Образование

Най-модерната технология в IT сектора в момента влиза в бургаската природо-математическа гимназия. 41-годишнината на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” се оказа добър повод училището да си подари нов компютърен кабинет, оборудван с последната дума на техниката. В началото на март иновативни  ултра тънки устройства Sun ray на Oracle, свързани чрез виртуална десктоп инфраструктура, ще заменят обикновените персонални компютри, които се използваха досега.



 

 

 

 Системата е позната в компютърните среди като „private cloudили облачна технология и е изградена от един сървър и 15 клиента, които ползват изнесен софтуер. В зависимост от броя на потребителите, броят на клиентите може да бъде увеличен от десетина до няколко хиляди.

 

Инвестицията за компютърния кабинет е в размер на 20 000 лв., като парите идват изцяло от бюджета на училището. Нововъведението  ще направи възможна икономията на ресурси, ще понижи разходите за електроенергия и разходите по поддръжката. При обновяване на хардуера ще се обновява само сървърното устройство, а не както досега всеки отделен компютър. За разлика от обикновените компютри, средното време до първия дефект на десктоп устройствата на Oracle е цели 10 години. Управлението на системата ще се извършва чрез предварително зададени параметри за оторизиран достъп- чрез смарт карти и криптиране за отдалечените устройства, което допълнително повишава нивото на сигурност и гарантира предотвратяването на нежеланите атаки. Системата предлага и цялостно управление и защита на мрежовия трафик, което позволява интегриране и сигурна защита на данните на електронен дневник, календарен сървър и много други приложения, подходящи за сферата на образованието. Една от уникалните функции, с които ще разполага ПМГ- Бургас,  е така нареченият  Hot desking. С нея всеки потребител ще може да сменя местоположението си по време на работния процес без да бъде прекъсвана текущата му работа и  без да се губи информация.

 

Според експерти в IT бранша до няколко години публичните облачни услуги в света ще нараснат 5 пъти по-бързо от целия IT пазар.Все по-големите изисквания за налични ресурси ще превърнат технологията във фундаментална част от потреблението на информационните техники.  Само през 2011 доставчиците на услугата на бъдещето отбелязват 30% ръст на ползвателите в сравнение с 2010.

 

 

Имидж Едвъртайзинг

 


Сходни връзки

Най-нова IT технология в математическа гимназия- Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди