изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:08 EEST
РАСТЕ УПОТРЕБАТА НА СИНТЕТИЧНИ НАРКОТИЦИ В ДОБРИЧ    
Новини

Полицията в Добрич през миналата година е осъществила 28 задържания на лица за притежание на наркотични вещества. Няма регистрирани случаи на разпространение на наркотични вещества на територията на град Добрич. Иззетата дрога е 3.554 грама марихуана, 157 грама хероин и 20.4 грама амфетамин, сочи отчетът на Общинския съвет по  наркотични вещества и Превантивно-информационен център по наркотични вещества за 2011 година. Той посочва още, че във връзка с регистрираните задържания са образувани 18 досъдебни производства и преписки  за притежание на наркотични вещества и извършени престъпления по чл.354а от НК.



 

 

 

В град Добрич най-често разпространяваната дрога е марихуана, като се наблюдава  леко увеличаване употребата на  синтетични наркотици – екстази и амфетамини.

През 2011г. са влезли в сила присъди на 24 лица, осъдени за употреба, разпространение и държане на осъдени наркотични вещества. Няма случай на осъдени за трафик на дрога. За употреба, разпространение и държане на наркотици са осъдени 24. Общият брой на водените дела за дрога през миналата година е 51, а приключилите с присъди – 24. В шест от случаите присъдите за ефективни, в седем – условни, а без присъда са приключили 15 дела.  Няма наложени присъди за обществено полезен труд и пробации, посочва отчетът.

Отчетът посочва още, че в изпълнение на Общинската стратегия за борба с наркотиците на град Добрич, дейностите по превенция на инфекциозните заболявания водят до намаляване на здравните и социални щети. С цел подържане на ниско ниво на заболеваемост сред тази група, всички пациенти преминали стационарно лечение в Център за Психично здраве в Добрич и клиенти на Метадоновата програма, задължително се изследват за ХИВ/СПИН,  хепатит “С”, “В”.

През 2011г. в Добричка област са регистрирани общо шест случая на остър вирусен хепатит тип В, от които 4 са от град Добрич. Единият от заболелите от град Добрич е инфектиран и с вируса на хепатит D. Регистрирани са и 4 случая на остър вирусен хепатит тип С. Всички заболели са от град Добрич.

При изследване на кръводарители, на бременни, на лица по желание и по повод предстоящи интервенции са регистрирани 91 носители на HBsAg, като 40 са от град Добрич. Седем са лицата от град Добрич, положителни на вируса на хепатит С.

Сред регистрираните и диспансеризирани заболели от сифилис, в Консултативния кабинет по кожни и полово предавани болести на МБАЛ-Добрич АД, през 2011г., не са установени лица употребяващи наркотици. НДТ

 

 


Сходни връзки

РАСТЕ УПОТРЕБАТА НА СИНТЕТИЧНИ НАРКОТИЦИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди