изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:41 EEST
Дадоха висок пост на съдийка, подслушвана от колега    
Ред и сигурностСлед кратък дебат за личния й живот, ВСС избра за председател на окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова, чието име беше намесено в скандал с подслушване от неин близък колега. През ноември миналата година Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу тогавашния окръжен прокурор Иван Ванчев за уронване на престижа на съдебната власт.

 Лично главният прокурор Борис Велчев поиска това, след като стана ясно, че той е поръчал съдийката, с която имали интимни отношения, покрай което били записани разговори с висши магистрати и политици. Заради това ВСС отстрани Ванчев от длъжност за 6 месеца и започна дисциплинарно производство срещу него.

16 от членовете на съвета днес подкрепиха Тянкова да заеме неговото място, двама бяха против, а трима се въздържаха, съобщи БТА. Зад нея застана лично Борис Велчев, който заяви, че името й е било замесено незаслужено. "Тя няма от какво да се срамува", допълни той.

"Няма как да скрия, че бях замесена в един изключително неприятен случай. Един такъв катарзис е необходим, за да се направи анализ на ценности и приоритети", каза самата съдийка пред ВСС преди да вземе решение. 

Реплика по време на дискусията, че е ясно с кого живее Тянкова, обаче изостри тона сред кадровиците на съдебната система и се стигна до размяна на думи: "Как може да водим този разговор кой с кого живее?", "Унизително е".

След като бе избрана, Миглена Тянкова коментира пред медиите, че и до сега не знае дали и какви записи има. Тя уточни, че няма достъп до никакви материали. Допълни, че се чувства употребена. И попита кой ще поеме отговорността, ако се окаже че магистрати и политици не са подслушвани.
"Скандалът ескалира и няма отговор на въпроса защо тръгна. Целта беше да бъда дискредитирана, защото изборите в съдебната система вече се превръщат в "лов на вещици", добави Тянкова.

Тя коментира, че имала страх за децата си преди няколко месеца. По време на разпит в прокуратурата през ноември разбрала, че е била охранявана от ГДБОП, но не и когато е назначавана охраната й.

 


Сходни връзки

Дадоха висок пост на съдийка, подслушвана от колега | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди