изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:38 EEST
ВЗРИВ В ДВОРА НА ЗЪРНЕН БИЗНЕСМЕН В ДОБРИЧ    
Новини

Жители на квартал "Червената пръст" осъмнаха на студено и изплашени след като в сряда около 23 часа махалата е била разтресена от силен взрив, научи НДТ. Живеещите в района чули силен взрив, като отначало помислили, че е гръмнала кола. Много от тях по пижами излезли на улиците да видят какво става.

PN 072-12 PN 073-12 PN 074-12



Гърмът се чул даже по ул. "Вардар" и събудил спящи. Оказва се, че около 23 час е било хвърлено взривно устройство в двора на къща по ул. "Балкан" 12, където живее бизнесменът Димитър Стоянов, собственик и управител на фирма "Конкорт" ЕООД. Директорът на ОД на МВР комисар Стефан Йончев, отказа коментар по случая, като заяви: "Работят служители на отдела за борба с организираната престъпност. Те разполагат с информация". Вчера журналисти видяха през високата ограда служители на фирмата, които метяха и почистваха двора, защото взривът е изпочупил всички прозорци на къщата. Съпругата на Стоянов отказа всякакъв коментар, дори не каза и името си.
Съсед на бизнесмена - дядо Димитър Балчев разказа, че осъмнал на студено, защото ударната вълна е изпотрошила всички стъкла на прозорци и на неговия дом. "Спях си и изведнъж върху мене се изсипаха купища стъкла. Беше страшно. Цяла нощ стоях на студено" - каза възрастният човек. Вчера вече беше започнал да сменя прозорците на дома си и добави, че чул от един от полицаите, че май съседът му имал дългове. Друг съсед на бизнесмена - Вълчо, бе краен в оценките си за Димитър Стоянов, като разказа, че Стоянов вземал зърно от хората и не им плащал парите. Според Вълчо бизнесменът не нямал никаква земя и бил прекупвач. Той смяташе още, че взривът е бил хвърлен заради някакво зърно, което Стоянов бил взел от Бранище и трябвало да закара на кораб до Варна, ама зърното не стигнало до там. Вълчо разказа още, че двамата с Димитър имали лична вражда, заради един от синовете на Стоянов. "Преди време прати бодигардове от фирмата си и ме биха, защото направих забележка на едно от децата му да не рита топка на стената на къщата ми" - каза още Вълчо.
Фирма "Конкорт" ЕООД има сайт в интернет, според който тя е създадена през 2004 г. с едноличен собственик, учредител и управител Димитър Иванов Стоянов. В момента на създаването си, предлага услуги в областта на жътвата и последващ транспорт, търговия със семена, торове и горива.
Фирмата разполага с две зърнобази в селата Черна и Плачи дол) и една в Търговище. Дружеството има в наличност цялата необходима техника за обслужване на собствените си нужди и тези на своите клиенти. Компанията поддържа постоянна наличност от торове /САС/ и дизелово гориво, които предоставя и на отложено плащане на земеделските производители, с което подпомага и улеснява дейността им. Дружеството разполага със складове за съхранение на зърнени култури с капацитет над 18000 тона.
От 2010 година, компанията разполага с мелница и зърнобаза в гр.Търговище, помещаващи се в 14 сгради (застроена площ 3313 кв.м) и прилежаща земя 19335 дка.
От свои източници НДТ научи, че преди това Димитър Стоянов е работил като шофьор във "Фарин", но след като напуснал, основал свое дружество. Запознати твърдят, че срещу него са водени разследвания за източване на ДДС, като се твърди, че има досъдебно производство по този повод. Миналата година от офис на фирмата били иззети компютри. Предполага се, че взривът е бил за сплашване заради неизпълнени ангажименти. Успяхме да се чуем по телефона със Стоянов, но той отказа коментар с мотив, че е в полицията и дава информация по случая, а по-късно вече телефонът му бе изключен.

Поставяме и снимки


 


Сходни връзки

ВЗРИВ В ДВОРА НА ЗЪРНЕН БИЗНЕСМЕН В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди